Wieprzowe kotleciki z ananasem
poniedziałek, 16 grudnia 2013
przez PolGrill
Wieprzowe kotleciki z ananasem to pomysł na szybkie danie, które możemy podać w każdy dzień tygodnia. Składniki: 4 plastry ananasa z puszki Sok z ananasa z puszki ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego ¼ łyżeczki do herbaty czosnku w proszku 4 kotleciki wieprzowe Szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Wymieszaj w plastikowej zamykanej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ostre, grillowane skrzydełka kurczaka
wtorek, 03 grudnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 16 skrzydełek kurczaka ½ szklanki oleju sałatkowego ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki miodu 2 łyżki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe syropu z trzciny cukrowej lub ciemnego syropu kukurydzianego 1 łyżka stołowa sosu Tabasco ½ łyżeczki do herbaty płatków czerwonego pieprzu ½ łyżeczki do herbaty suszonego tymianku 1 łyżeczka do herbaty sosu sojowego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pierś z indyka grillowana ze świeżymi liśćmi szałwii
czwartek, 28 listopada 2013
przez PolGrill
Składniki: 3 łyżki stołowe świeżo wyciskanego soku z cytryny 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 28 liści świeżej szałwii 4 połówki piersi z indyka (bez skóry i kości) 3 łyżki stołowe masła 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 2 połówki cytryny Sól morska Świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Wymieszać sok z cytryny, 3
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak w dressingu włoskim
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Dziś pokażemy Wam jak w 20 minut przygotować soczystego kurczaka w dressingu włoskim wraz z grillowaną papryka oraz cukinią. Do przygotowania pysznego dania potrzebujemy: 2 piersi kurczaka Dressing włoski Cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Przepis: Kurczak powinien zostać początkowo umyty i pokrojony na mniejsze porcje (jak na kotlety). Pokrojone i umyte piersi (bez skóry i
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty łosoś z grilla
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Soczysty łosoś z grilla Składniki: ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego 3 łyżki stołowe niesłodzonego soku ananasowego 3 łyżki stołowe czerwonego octu winnego 3 ząbki czosnku (wyciśnięte) 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżeczka do herbaty zmielonego imbiru ½ łyżeczki do herbaty pieprzu 1 kg filetowanego łososia 1 łyżka stołowa oleju do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Krewetki z grilla na ostro
piątek, 05 lipca 2013
przez PolGrill
Składniki: 900 gramów dużych krewetek 1 łyżka chili w proszku bazylia oregano tymianek granulowana cebula i czosnek pieprz cayenne i pieprz czarny Majonez: 2 żółtka 250 ml oleju 1 łyżka soku z cytryny sól chili w proszku 3 krople sosu tabasco Przygotowanie: Najlepsze do przygotowania tego dania są świeże krewetki, lub płytko mrożone, które
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Karkówka z grilla z jogurtem
środa, 29 maja 2013
przez PolGrill
Składniki: Karkówka ostra papryka słodka papryka jogurt naturalny bazylia (najlepiej świeża) czosnek sól pieprz. Karkówka z grilla przygotowanie: Karkówkę kroimy na plastry, solimy i odkładamy. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy po 2 łyżeczki każdej papryki, wyciskamy do środka 3 ząbki czosnku, na jak najmniejsze kawałeczki drzemy bazylię i również wrzucamy do jogurtu. Do tego jeszcze
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Meksykańskie burgery w tortilli
niedziela, 19 maja 2013
przez PolGrill
Do przygotowania tego super dania, najlepiej jest mieć grilla z boczną kuchenką i patelnię (to podsmażenia tortilli). Składniki: 500 g chudej mielonej wołowiny (np. z udźca) 1 cebula, pokrojona w malutką kosteczkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane i roztarte z solą końcem noża 1 większa czerwona papryczka chilli chilli w proszku lub paście do smaku
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Chrupiący boczek z grilla
sobota, 04 maja 2013
przez PolGrill
Składniki: 1 kg krojonego boczku Marynata: 1 ząbek zgniecionego czosnku 4 łyżki oleju 2 łyżeczki przyprawy do grilla 2 łyżeczki marynaty staropolskiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Boczek z grilla – przegotowanie: Do oleju dodać marynatę, przyprawę do grilla, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatą posmarować plastry
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem Roquefort
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Metoda: grillowanie bezpośrednie Przygotowanie: 5 min Chrupiące skrzydełka z pysznym gęstym dipem. Aby grillowanie było jeszcze prostsze proponujemy użyć kosz do rożna. Dużym ułatwieniem może być wykorzystanie; kosz do podudzi oraz rondelek z silikonowym pędzlem. Składniki 1,3 kg skrzydełek z kurczaka Marynata 1/3 fi liżanki oleju roślinnego 1 wyciśnięty ząbek czosnku Szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka chili w
- Opublikowane w Przepisy na grilla