Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pomidory z grilla
poniedziałek, 17 lutego 2014
przez PolGrill
Tak dobrze czytacie, pomidory można grillować! Pomidory z grilla przygotowanie: Myjemy pomidory dokładnie. Odcinamy górną część pomidora, tak by zostało nam coś w rodzaju pokrywki. Wydrążamy z pomidora miąższ. Wywar z kurczaka zagotować oraz zalać nią kuskus. Odstawiamy na na ok. 5 min. Miętę umyć, osuszyć, listki posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Następnie wraz z drobno posiekanym
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane żeberka wieprzowe
środa, 12 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowane żeberka wieprzowe, porcja dla 4 osób Składniki: 1 kg. żeberek wieprzowych 2 łyżki oleju sojowego 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki drobno startego imbiru 1 łyżka miodu 2 łyżki wytrawnego cherry 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka octu winnego Rozmaryn drobno posiekany Starty majeranek Szczypta ostrej papryki Przygotowanie potrawy: Żeberka kroimy ma 4
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Filety wołowe a’la Tournedos
piątek, 07 lutego 2014
przez PolGrill
Dziś proponujemy grillowane filety z polędwicy wołowej owinięte plastrami wędzonki czyli Wołowina a’la Tournedos. Podstawowymi składnikami tej potrawy jest oczywiście polędwica wołowa, plastry wędzonki oraz nadzienie, którym mogą być grzyby, ser czy szparagi. Porcja dla 4 osób Składniki potrawy: 4 grube plastry polędwicy wołowej ( ok 150 g każdy) 4-8 podłużne plastry surowego boczku lub
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
środa, 05 lutego 2014
przez PolGrill
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej Szaszłyki to jedna z najbardziej popularnych potraw grillowanych na większości spotkań i przyjęć przy grillu. Dzieje się tak zapewne dla tego, że jest to potrawa nie wymagająca dużo czasu, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Można ją przygotować bardzo szybko, szczególnie wtedy gdy zaskoczą nas nieprzewidziani goście. Dobrze zgrillowane szaszłyki będą zawsze atrakcją
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pieczeń wieprzowa w marynacie
wtorek, 04 lutego 2014
przez PolGrill
Pieczeń wieprzowa w marynacie Porcja dla 6 osób Składniki : 1 ¾ schabu wieprzowego 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru ¼ szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane Wieprzowe Souvlaki w Picie z Sosem Tzatziki
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Wieprzowe souvlaki w picie z sosem tzatziki Doskonałe grillowane danie bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, szczególnie w Grecji. Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok 30 min. Składniki sosu tzatziki: 1 szklanka naturalnego jogurtu ½ ogórka obranego bez pestek, bardzo cienko pokrojonego 1 duży ząbek czosnku dokładnie posiekany 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowany stek z tuńczyka
niedziela, 02 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowany stek z tuńczyka Składniki: 6 steków z tuńczyka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju słonecznikowego Pietruszka Bazylia Cytryna Przygotowanie: Wymieszać sos, musztardę, cukier i olej Powstałą marynatą polewać steki tuńczyka i dokładnie je obtoczyć Przykryć i postawić w chłodnym miejscu na ok 1,5 godziny. Moczyć cedrową deskę
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Wołowina Yakitori
środa, 18 grudnia 2013
przez PolGrill
Wołowina Yakitori zaskoczy Was niesamowitym smakiem mięsa oraz swoją prostotą przygotowania. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego 2 łyżki stołowe oleju roślinnego 2 łyżki stołowe soku z cytryny 2 łyżki stołowe białego cukru 1 łyżka stołowa nasion sezamu 2 dymki pokrojone w piórka 1 ząbek czosnku do przeciśnięcia przez praskę ½ łyżeczki do herbaty startego imbiru
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Wieprzowe kotleciki z ananasem
poniedziałek, 16 grudnia 2013
przez PolGrill
Wieprzowe kotleciki z ananasem to pomysł na szybkie danie, które możemy podać w każdy dzień tygodnia. Składniki: 4 plastry ananasa z puszki Sok z ananasa z puszki ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego ¼ łyżeczki do herbaty czosnku w proszku 4 kotleciki wieprzowe Szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Wymieszaj w plastikowej zamykanej
- Opublikowane w Przepisy na grilla