Obsługa i czyszczenie
Obsługa i czyszczenie grilla to czynności wykonywane podczas każdego używania grilla. Jest to najliczniejsza grupa akcesoriów, bez których trudno wyobrazić sobie udane grillowanie. Do grupy tej zaliczamy szczypce, łopatki, widelce, pędzle, noże, uchwyty i rożna. Dzięki nim gorące grillowane potrawy możemy przewracać, wyjmować, kroić i nasączać marynatami. Możemy je również grilować przy użyciu obrotowego rożna z kolcami. Większość z nich możemy zawiesić na uchwytach półek grilla, aby mieć je zawsze pod ręką. Czyszczenie grilla, powinno być wykonywane po każdym grillowaniu. Dobrze oczyszczony i zabezpieczony grill będzie nam służył przez całe lata i nigdy nas nie zawiedzie. Do tej czynności służą szczotki, skrobaki, narzędzia do konserwacji oraz płyny i preparaty wspomagające. Obsługa i czyszczenie grilla zapewni jego długowieczność i gotowość do pracy.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 44