Pieczarki z grilla z serem pleśniowym i mozzarellą
sobota, 07 czerwca 2014
przez PolGrill
Składniki: pieczarki szczypiorek ser mozzarella ser z niebieską pleśnią masło sól pieprz Pieczarki z grilla przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i odkrawamy nóżki. Grill Kładziemy na grillu kapeluszami do góry. Gdy grillują nam się spody pieczarek siekamy drobno szczypiorek i kroimy małą kosteczkę oba sery. Gdy spody pieczarek są gotowe, odwracamy je, doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusz wkładamy
- Opublikowane Przepisy na grilla
Cordon Bleu z grilla
czwartek, 13 marca 2014
przez PolGrill
Cordon Bleu, w Polsce często nazywany kotletem szwajcarskim zna chyba każdy, kto choć trochę interesuje się kuchnią. Jest to nic innego jak panierowany filet, z cielęciny lub piersi kurczaka, wypełniony serem i szynką lub dodatkami w postaci papryki czy pomidorów. Przepis jest banalnie prosty, więc każdy poradzi sobie z przygotowaniem, a efekt będzie oszałamiający nie
- Opublikowane Przepisy na grilla
Mistrz kuchni zdradza sekret idealnego grillowania mięsa
wtorek, 11 marca 2014
przez PolGrill
Podstawą do przyrządzenia pysznego mięsa jest przede wszystkim marynata. Dzięki niej nawet najprostsza kaszanka czy kiełbasa mogą nabrać nowego niepowtarzalnego smaku. Od czego więc zacząć? Marynatę powinniśmy przygotować przynajmniej dzień przed grillowaniem. Jeśli zdecydujemy się na standardową marynatę do mięsa, najlepiej jest wykorzystać głownie suszone zioła, które wcześniej zaparzamy wrzątkiem by oddały swój smak i aromat. Kolejnym
- Opublikowane Wszystko o grillach
Mistrz grillowania – Faszerowana papryka
wtorek, 04 marca 2014
przez PolGrill
Mistrz grillowania poleca najlepszy przepis na wyśmienitą faszerowaną paprykę. Składniki: czerwona papryka torebka ryżu czosnek ok. 0,5kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 250 g sera mozzarella puszka czerwonej fasoli suszony majeranek mielone chilli pęczek pietruszki oliwa z oliwek sól i pieprz Sposób przygotowania: Rozgrzewamy grilla ogrodowego do temperatury 220°C. W między czasie paprykę dokładnie myjemy i umieszczamy
- Opublikowane Przepisy na grilla
Pomidory z grilla
poniedziałek, 17 lutego 2014
przez PolGrill
Tak dobrze czytacie, pomidory można grillować! Pomidory z grilla przygotowanie: Myjemy pomidory dokładnie. Odcinamy górną część pomidora, tak by zostało nam coś w rodzaju pokrywki. Wydrążamy z pomidora miąższ. Wywar z kurczaka zagotować oraz zalać nią kuskus. Odstawiamy na na ok. 5 min. Miętę umyć, osuszyć, listki posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Następnie wraz z drobno posiekanym
- Opublikowane Przepisy na grilla
Pieczeń wieprzowa w marynacie
wtorek, 04 lutego 2014
przez PolGrill
Pieczeń wieprzowa w marynacie Porcja dla 6 osób Składniki : 1 ¾ schabu wieprzowego 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru ¼ szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowanie na 5, aby grill patry było udane!
środa, 22 stycznia 2014
przez PolGrill
Najważniejsze dla gospodarza przy każdym spotkaniu ze znajomymi jest to aby niczego nie zabrakło. Domówka? Nic prostszego wystarczy wcześniej zrobić potrawy i kupić napoje. Z wspólnym grillowaniem już tak nie zrobimy. Więc jak przygotować nasze grill party tak aby wypadło najlepiej? Zaczynamy od: Przygotować odpowiednie wyposażenie rozpałka lub butla z gazem (najlepiej upewnić się, że
- Opublikowane Lifestyle
Wędzona szynka wieprzowa Tasso
piątek, 20 grudnia 2013
przez PolGrill
Przygotowanie: 30 minut Wędzenie: 12 godzin Gotowe w: 7 dni 12 godzin i 30 minut Składniki: 1 ¾ szklanki mieszanki soli (najlepiej firmy Morton® Tender Quick®) 1 ½ szklanki białego cukru 1 łyżka stołowa pieprzu Cayenne 2 łyżki stołowe granulowanej cebuli (w proszku) 2 łyżki stołowe granulowanego czosnku (w proszku) 3,75 litra wody 4,5 kg
- Opublikowane Przepisy na wędzarnie
Piersi kurczaka w sosie Hoi Sin
czwartek, 19 grudnia 2013
przez PolGrill
Wspaniały kurczak z dalekiego wschodu w sosie Hoi Sin nadaje się świetnie nie tylko na obiad, ale wieczorne danie. Porcja dla 4 osób. Składniki: – 1 kg piersi z kurczaka z kością – 45 ml sosu Hoi Sin (dostępnego w sklepach z żywnością chińską) – 2 łyżki stołowe (około 30ml) białego octu winnego – 2
- Opublikowane Przepisy na wędzarnie
Wołowina Yakitori
środa, 18 grudnia 2013
przez PolGrill
Wołowina Yakitori zaskoczy Was niesamowitym smakiem mięsa oraz swoją prostotą przygotowania. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego 2 łyżki stołowe oleju roślinnego 2 łyżki stołowe soku z cytryny 2 łyżki stołowe białego cukru 1 łyżka stołowa nasion sezamu 2 dymki pokrojone w piórka 1 ząbek czosnku do przeciśnięcia przez praskę ½ łyżeczki do herbaty startego imbiru
- Opublikowane Przepisy na grilla