Łosoś z grilla w papryce, skórkach z pomarańczy i pomidorkami
poniedziałek, 29 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: filet z łososia ze skórą 1 cała pomarańcza 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy extra vergin do podania: 400 g jogurtu greckiego Grillowane pomidorki koktajlowe: pół kilograma pomidorków koktajlowych sól i zmielony czarny pieprz 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka oliwy extra vergin Przygotowanie: Na
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym
poniedziałek, 29 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 1 kg langustynek w pancerzach 3 ząbki czosnku, posiekane i roztarte końcem noża z solą morską 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin Masło pietruszkowe: pół szklanki roztopionego masła ćwierć szklanki oliwy z oliwek extra virgin pęczek posiekanej natki pietruszki sól morska Składniki wymieszać w miseczce, doprawić solą morską. Langustynki rozmrozić (jeśli były mrożone),
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Dorada grillowana z pikantną salsą arbuzowo-pomidorową
czwartek, 25 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: Pikantna salsa pomidorowo – arbuzowa: szklanka pokrojonych pomidorków koktajlowych lub zwykłych pomidorów pokrojonych w kostkę szklanka pokrojonego w kosteczkę arbuza pół małej cebuli, pokrojonej w kosteczkę ćwierć łyżki posiekanej papryczki chili 2 łyżki posiekanych listków mięty 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek sól i świeżo zmielony czarny pieprz Dorada: 2
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowana tilapia z oliwkami i orzechami nerkowca
czwartek, 25 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 6 filetów z tilapii pół dużej cytryny 4 duże ząbki czosnku 4 pomidory 10 dkg orzechów nerkowca 70 dkg czarnych oliwek ¼ szklanki oliwy z oliwek 1 gałązka bazylii biały pieprz mielony, sól Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Do smaku przyprawić z obu stron pieprzem/solą i skropić cytryną. Odstawić na 10-15 minut. W międzyczasie obrać
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Szaszłyki z rybą
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Szaszłyki z rybą Składniki: 80 dag fileta z dorsza sól i pieprz sok z cytryny kolorowe papryki 6 łyżek oliwy starta skórka z cytryny Umyj rybę, osusz i pokrój na kawałki, przełóż do miski, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj. Umyj i oczyść papryki, pokrój je na kawałki. Na szpadki nadziewaj na
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak po męsku
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Buszując po internecie natknęliśmy się na bardzo ciekawy przepis nadesłany przez naszego rodaka z Niemiec. Do jego przyrządzenia niezbędne będzie posiadanie grilla gazowego, nożyce do drobiu, cegła, folia aluminiowa, papierowy ręcznik kuchenny, deska do krojenia, brytfanna oraz szczypta chęci. Choć narzędzia kulinarne potrzebne do przygotowania tej potrawy mogą wydać się dziwaczne, przyrządzenie potrawy jest bardzo
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Quesadille z czarną fasolą
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 6 osób- Czas przygotowania 0:15 Doskonała przystawka do swobodnego posiłku na świeżym powietrzu. 1 szklanka czarnej fasoli z puszki, odcedzonej i opłukanej 1 pomidor, posiekany bez pestek 1 pieczona czerwona papryka, obrana ze skórki i posiekana 1 papryczka jalapeño, bez pestek i pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, posiekany ½ szklanki świeżej, posiekanej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pikantne krewetki z grilla
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 8 osób – Czas przygotowania 0:10 ½ dużych krewetek, obranych i oczyszczonych ½ szklanki octu ryżowego ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki suszonych wiórków czerwonej papryki Sok z ½ cytryny 1 ostra czerwona papryka chili serrano 1 łyżeczka starej skórki z cytryny 1 łyżeczka pasty z czerwonej papryczki chili Drewniane patyczki do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane żeberka
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 6 osób – Czas przygotowania 0:10 Ruszt do żeberek ( akcesoria numer 50415) jest doskonałym narzędziem, które warto mieć. W innej sytuacji, spróbuj oprzeć żeberka o siebie pod kątem. 1 ½ kg żeberek wieprzowych 1 szklanka ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka wody 1/3 szklanki sosu worcestershire 1 łyżka chili w proszku
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pizza Śródziemnomorska z grilla
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Przepis dla 4 osób – Czas przygotowania 0:20 1 cienki podkład do pizzy, kupiony w sklepie 1 pierś z kurczaka bez kości 200g sera feta Oliwki Kalamata – bez pestek Suszone pomidory Czerwona cebula Świeża bazylia 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego Posiekany czosnek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozłożyć na cieście.
- Opublikowane w Przepisy na grilla