Jak przygotować Świąteczne Wędzenie?
niedziela, 13 grudnia 2020
przez PolGrill
Jak przygotować Świąteczne Wędzenie? Od świąt Bożego Narodzenia dzieli nas już tylko 10 dni. Jeśli więc chcemy, aby na naszym świątecznym stole gościły dobre, pachnące i świeże wędliny musimy się pospieszyć. Każdy z nas, jest w stanie przygotować mięso do wędzenia domowym sposobem, które będzie pozbawione konserwantów i ulepszaczy dodawanych zwykle przez producentów wędlin. Przygotowywane
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie, Wszystko o grillach
Wędzarnie Borniak – tradycja i zdrowie
poniedziałek, 19 listopada 2018
przez PolGrill
Wędzarnie Borniak – tradycja i zdrowie . Tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne dlatego dążąc do perfekcji, stale poszerzamy ofertę i podnosimy jakość produktów oferowanych w naszym sklepie. Obecnie najwygodniejszymi pod względem użytkowania i ekonomi są wędzarnie Borniak. To polski producent wędzarni elektrycznych, które do produkcji dymu wykorzystują zrębki wędzarnicze wyselekcjonowane z drzew liściastych rosnących w czystych
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na wędzarnie, Wszystko o grillach
Wędzarnie Bradley Smoker Como i Smart nowa jakość wędzenia
piątek, 26 października 2018
przez PolGrill
Wędzarnie Bradley Smoker Como i Smart… Kolejny sezon wędzarniczy rozkręca się na dobre, a wędzarnicza brać śledzi nowości jakie proponują producenci urządzeń do domowego wędzenia. Kanadyjska firma Bradley Smoker nie pozostaje w tyle i przygotowała kilka nowości, które z pewnością znajdą uznanie klientów. Zwolennicy domowego wędzenia, którzy stawiają pierwsze kroki w tej dziedzinie
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie, Wszystko o grillach
Domowe wędzarnie gazowe – sprawdź ich możliwości
niedziela, 29 października 2017
przez PolGrill
Domowe wędzarnie gazowe Czas najwyższy rozpocząć przygodę z wędzonymi produktami. Być może z naszej oferty wybierzesz prostą w obsłudze i bardzo ekonomiczną wędzarnię gazową. Sprawdź, jakie możliwości oferują wędzarnie gazowe oferowane przez najlepszych producentów i co można w nich przygotować. Wędzenie jako metoda konserwacji żywności za pomocą dymu jest znana od stuleci. Dym sprawia, że
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na wędzarnie, Wszystko o grillach
Wędzarnie domowe
niedziela, 13 listopada 2016
przez PolGrill
Czas na domowe wędzenie. W naszym sklepie oferujemy szeroki asortyment wędzarni, które z powodzeniem sprawdzą się podczas domowego wędzenia. Wędzarnie domowe dzielimy na te, w których czysty dym wędzarniczy i temperaturę podczas wędzenia uzyskujemy dzięki elektrycznym grzałkom kontrolującym cały proces oraz te, które do produkcji dymu i temperatury wykorzystują gazowe palniki. W sklepach dostępne są
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na wędzarnie
Wędzona szynka wieprzowa Tasso
piątek, 20 grudnia 2013
przez PolGrill
Przygotowanie: 30 minut Wędzenie: 12 godzin Gotowe w: 7 dni 12 godzin i 30 minut Składniki: 1 ¾ szklanki mieszanki soli (najlepiej firmy Morton® Tender Quick®) 1 ½ szklanki białego cukru 1 łyżka stołowa pieprzu Cayenne 2 łyżki stołowe granulowanej cebuli (w proszku) 2 łyżki stołowe granulowanego czosnku (w proszku) 3,75 litra wody 4,5 kg
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Piersi kurczaka w sosie Hoi Sin
czwartek, 19 grudnia 2013
przez PolGrill
Wspaniały kurczak z dalekiego wschodu w sosie Hoi Sin nadaje się świetnie nie tylko na obiad, ale wieczorne danie. Porcja dla 4 osób. Składniki: – 1 kg piersi z kurczaka z kością – 45 ml sosu Hoi Sin (dostępnego w sklepach z żywnością chińską) – 2 łyżki stołowe (około 30ml) białego octu winnego – 2
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzona kukurydza
wtorek, 17 grudnia 2013
przez PolGrill
Wędzona kukurydza zbliży nas do świata z amerykańskiej rzeczywistości, gdyż to właśnie tam jest najbardziej popularna. Składniki: 10 kolb kukurydzy w łupinach 1 litr piwa Duża ilość kostek lodu Masło roślinne Sól Przygotowanie: Umieść całe kolby w misce z kostkami lodu, a następnie do środka wlej litr piwa i obłóż kukurydzę kostkami, tak by
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Świąteczne Wędzenie
niedziela, 15 grudnia 2013
przez PolGrill
Do świąt Bożego Narodzenia już tylko 10 dni, dlatego jeśli chcemy, aby na naszym świątecznym stole gościły dobre, pachnące i świeże wędliny musimy się pospieszyć. Każdy z nas jest wstanie przygotować mięso do wędzenia domowym sposobem, które będzie pozbawione konserwantów i ulepszaczy dodawanych zwykle przez producentów wędlin. Przygotowywane przez nas domowym sposobem mięsa będą z pewnością
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzona wołowina w sosach
czwartek, 12 grudnia 2013
przez PolGrill
Wędzona wołowina w sosach to wspaniałe danie, które możemy zaserwować nie tylko na imprezach okolicznościowych, ale także w zaciszu domowym. Już pierwszy kęs tego mięsiwa wprawia nas w swoistą wariację smakową. Przygotowanie: 30 minut Marynowanie: 8-10 godzin Wędzenie: 6-8 godzin Składniki: 2 szklanki sosu sojowego 1 szklanka sosu Worcestershire 1 szklanka soku żurawinowo-winogronowego 1
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
- 1
- 2