Pizza Śródziemnomorska z grilla
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Przepis dla 4 osób – Czas przygotowania 0:20 1 cienki podkład do pizzy, kupiony w sklepie 1 pierś z kurczaka bez kości 200g sera feta Oliwki Kalamata – bez pestek Suszone pomidory Czerwona cebula Świeża bazylia 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego Posiekany czosnek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozłożyć na cieście.
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ananas Z Syropem Klonowym
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 5 minut Porcja Dla 6 Osób – Czas Przygotowania 0:05 1 cały ananas, pokrojony w ćwiartki a następnie w plastry ½ szklanki syropu klonowego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki Grand Marnier™ Świeży ananas pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć rdzeń, pokroić w 1½cm plastry i odciąć je wzdłuż łupiny. Pozostawiając plastry na łupinie, położyć
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Meksykańska fajita wołowa
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 20 minut ½ kg wołowiny pokrojonej w paski ( antrykot lub rostbef) ¼ cebuli pokrojona w piórka ½ zielonej papryki pokrojonej w paski ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski świeża limonka 4 tortille 4 łyżki śmietany 4 łyżki sosu salsa przyprawa do fajity 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka cuminu ½ łyżeczki
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Warzywa Stir-Fried
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Stir-Fried Czas przygotowania: 20 minut “Te warzywa są częściowo przygotowane przy pomocy metody stir-fry (szybkie podsmażanie), a częściowo upieczone, co w rezultacie daje smaczne, karmelizowane kęski.” 2 szklanki brokułów, pokrojonych w małe różyczki 2 szklanki kalafiora, pokrojonego w małe różyczki 1 czerwona papryka, pokrojona w 2½cm kawałki 1 cukinia, pokrojona w 6mm plastry 1
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Cytrynowy Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 łyżka soku cytrynowego 3 łyżki miodu ½ kg schabu bez kości ¼ szklanki włoskiego sosu sałatkowego ½ zielonej papryki pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki pokrojonej na kawałki ½ szklanki sosu barbecue kawałki ananasów w soku po odsączeniu szczypta pieprzu Do średniej wielkości miski wrzuć pokrojone
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Łosoś Grillowany Na Cedrowej Desce
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Planking Czas przygotowania: 60 minut Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiowi, rybom jak i mięsu. Ważne: Deskę można również zanurzyć w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ogniste Burgery Wołowe
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 kg chudej, mielonej wołowiny 1 łyżeczka kminku 2 zgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 zgniecione papryczki jalapeño 8 bułek ¾ szklanki startego sera Cheddar ¼ szklanki posiekanej kolendry Do dużej miski wrzuć mięso, wszystkie przyprawy i starty ser. Delikatnie wymieszaj składniki palcami. Uformuj
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Jabłkowy Schab Wieprzowy
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie (Metoda tacki) Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 ząbek posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka czarnego pieprzu, świeżo zmielonego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek ¼ szklanka octu jabłkowego ½ soku jabłkowego 1,5 kg
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie Czas przygotowania: 10 minut Ściekający tłuszcz cały czas nawilża kurczaka podczas pieczenia. Aby ułatwić sobie zadanie przyrządzenia potrawy, użyj specjalnego stojaka do kurczaka. 1 cały kurczak 1 puszka piwa 2 łyżki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 3 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki 2 łyżki oliwy z oliwek Usuń tłuszcz i wypatrosz
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Sos Jack Daniels Whiskey
piątek, 29 marca 2013
przez PolGrill
Sos Jack Daniels idealny do ryb, steków, kurczaka i żeberek oraz grillowanych warzyw. Idealny jako glazura do dań z grilla i sos do polewania. Składniki: 1 ząbek czosnku 1 szklanka soku ananasowego 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki gotowego sosu (marynaty) teriyaki 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 2/3 szklanki brązowego cukru 3 łyżki
- Opublikowane w Przepisy na grilla