Roladki z kurczaka, żółtym serem i pietruszką z grilla
niedziela, 25 stycznia 2015
przez PolGrill
Roladki z kurczaka, składniki: sól bułka tarta bazylia liście ser żółty jajka pieprz pietruszka Przygotowanie: Oczyszczone piersi z kurczaka, rozbijamy bardzo delikatnie i usuwamy tłuszcz. Ser żółty kroimy tak abyśmy mogli go włożyć do piersi kurczaka. Namaczamy pokrojone kawałki sera w wodzie i obtaczamy je w drobno posiekanej pietruszce. Przygotowany ser z pietruszką wkładamy do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak z grilla w pomarańczach
poniedziałek, 14 lipca 2014
przez PolGrill
Kurczak z grilla w pomarańczach – składniki: piersi kurczaka świeże pomarańcze śmietana, sól i pieprz gałka muszkatołowa tymianek masło Etap I Piersi kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Bierzemy jedną całą pomarańczę i wyciskamy z niej sok. Następnie sok ten wlewamy do naszego kurczaka. Odkładamy na ok godzinę do lodówki .
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Wędzony kurczak w syropie klonowym
środa, 11 grudnia 2013
przez PolGrill
Jest wiele sosów, marynat czy solanek, których można użyć do polania kurczaka. Oto jedna z tych wersji, która pokaże Wam jak łatwy do przyrządzenia jest wędzony kurczak w syropie klonowym. Składniki: – 2-1.5 g kurczaka (w całości bądź też ulubiona część np. piersi) – 1/3 szklanki (75ml) syropu klonowego – 1/3 szklanki (75ml) marynaty Sifto
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Kurczak w dressingu włoskim
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Dziś pokażemy Wam jak w 20 minut przygotować soczystego kurczaka w dressingu włoskim wraz z grillowaną papryka oraz cukinią. Do przygotowania pysznego dania potrzebujemy: 2 piersi kurczaka Dressing włoski Cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Przepis: Kurczak powinien zostać początkowo umyty i pokrojony na mniejsze porcje (jak na kotlety). Pokrojone i umyte piersi (bez skóry i
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem Roquefort
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Metoda: grillowanie bezpośrednie Przygotowanie: 5 min Chrupiące skrzydełka z pysznym gęstym dipem. Aby grillowanie było jeszcze prostsze proponujemy użyć kosz do rożna. Dużym ułatwieniem może być wykorzystanie; kosz do podudzi oraz rondelek z silikonowym pędzlem. Składniki 1,3 kg skrzydełek z kurczaka Marynata 1/3 fi liżanki oleju roślinnego 1 wyciśnięty ząbek czosnku Szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka chili w
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak po męsku
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Buszując po internecie natknęliśmy się na bardzo ciekawy przepis nadesłany przez naszego rodaka z Niemiec. Do jego przyrządzenia niezbędne będzie posiadanie grilla gazowego, nożyce do drobiu, cegła, folia aluminiowa, papierowy ręcznik kuchenny, deska do krojenia, brytfanna oraz szczypta chęci. Choć narzędzia kulinarne potrzebne do przygotowania tej potrawy mogą wydać się dziwaczne, przyrządzenie potrawy jest bardzo
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie Czas przygotowania: 10 minut Ściekający tłuszcz cały czas nawilża kurczaka podczas pieczenia. Aby ułatwić sobie zadanie przyrządzenia potrawy, użyj specjalnego stojaka do kurczaka. 1 cały kurczak 1 puszka piwa 2 łyżki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 3 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki 2 łyżki oliwy z oliwek Usuń tłuszcz i wypatrosz
- Opublikowane w Przepisy na grilla