Żółwie z grilla – przepis
wtorek, 20 stycznia 2015
przez PolGrill
Żółwie z grilla Dziś proponujemy bardzo łatwą do przygotowania potrawę przypominającą żółwie. Do jej przygotowania wystarczy mięso mielone, boczek i parówki. Z mięsa mielonego robimy średniej wielkości kule, które następnie owijamy cienko pokrojonymi plastrami boczku. W miejsca, w których u żółwi znajdują się kończyny, ogon i głowa wkładamy cienkie kiełbaski lub parówki. Wkładamy do rozgrzanego
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grille ceramiczne Big Green Egg
środa, 01 października 2014
przez PolGrill
Grille ceramiczne Big Green Egg Grille Big Green Egg uważane są przez kucharzy za najlepsze kuchnie na świecie, których możemy używać jako wędzarni, grilla lub pieca. Amerykańskie Piece Big Green Egg produkowane są przez fabrykę z 40 letnią tradycją, a rozprowadzane przez setki dystrybutorów na całym świecie. Niezrównana wydajność gotowania i pieczenia idzie w parze
- Opublikowane Lifestyle, Wszystko o grillach
Grillowanie jesienią
poniedziałek, 29 września 2014
przez PolGrill
Grillowanie jesienią. Kalendarzowa jesień już jest faktem, ale ta prawdziwa jeszcze jest dla nas bardzo łagodna, dlatego spotkania przy grillu cieszą się w dalszym ciągu dużym zainteresowaniem. Grillowanie jesienią jest szczególnie proste dla posiadaczy gazowych grilli ogrodowych. Broil King jest przygotowany na każde wyzwanie i proponuje całą gamę gazowych grilli, wśród których każdy znajdzie urządzenie
- Opublikowane Lifestyle, Wszystko o grillach
Bananowy deser z grilla
niedziela, 23 lutego 2014
przez PolGrill
Proponujemy doskonały deser dla wszystkich miłośników bananów, szczególnie dla dzieci. Banany pod wpływem wysokiej temperatury są jeszcze bardziej słodkie, a ich miękki miąższ nabiera wyjątkowego smaku. Składniki dla 4 osób: 4 banany cynamon miód pszczeli lub karmel 10 dkg łuskanych orzechów włoskich W Bananach wycinamy skórkę ok 1 – 2 cm. szerokości wzdłuż na całej
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grille amerykańskie maxi
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Amerykanie uwielbiają grillowanie, dlatego prześcigają się w budowie i prezentacji różnego rodzaju urządzeń do grillowania. Nic dziwnego, że właśnie grille amerykańskie należą do najdziwniejszych i największych na świecie. Tym razem przedstawiamy największy mobilny grill amerykański na świecie obsługujący duże plenerowe imprezy. Ciekawe czy taki grill sprawdził by się w polskim plenerze. <<Zobacz nieco mniejsze
- Opublikowane Lifestyle
Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowane żeberka wieprzowe
środa, 12 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowane żeberka wieprzowe, porcja dla 4 osób Składniki: 1 kg. żeberek wieprzowych 2 łyżki oleju sojowego 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki drobno startego imbiru 1 łyżka miodu 2 łyżki wytrawnego cherry 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka octu winnego Rozmaryn drobno posiekany Starty majeranek Szczypta ostrej papryki Przygotowanie potrawy: Żeberka kroimy ma 4
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowane Wieprzowe Souvlaki w Picie z Sosem Tzatziki
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Wieprzowe souvlaki w picie z sosem tzatziki Doskonałe grillowane danie bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, szczególnie w Grecji. Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok 30 min. Składniki sosu tzatziki: 1 szklanka naturalnego jogurtu ½ ogórka obranego bez pestek, bardzo cienko pokrojonego 1 duży ząbek czosnku dokładnie posiekany 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowany stek z tuńczyka
niedziela, 02 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowany stek z tuńczyka Składniki: 6 steków z tuńczyka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju słonecznikowego Pietruszka Bazylia Cytryna Przygotowanie: Wymieszać sos, musztardę, cukier i olej Powstałą marynatą polewać steki tuńczyka i dokładnie je obtoczyć Przykryć i postawić w chłodnym miejscu na ok 1,5 godziny. Moczyć cedrową deskę
- Opublikowane Przepisy na grilla
Historia słowa grill
piątek, 29 listopada 2013
przez PolGrill
Nie ma jednoznacznej i zgodnej informacji dotyczącej pochodzenia i historii słowa grill oraz informacji dlaczego czasem używane jest jako czasownik, rzeczownik lub też przymiotnik. Niektórzy mówią, że angielska wersja słowa grill (barbecue) najbardziej zbliżona jest do hiszpańskiego wyrazu “barbacoa” oznaczającego kratownicę z zielonego drewna, na której umieszczano produkty do gotowania na rozżarzonych węglach. Według innych
- Opublikowane Lifestyle
- 1
- 2