Żółwie z grilla – przepis
wtorek, 20 stycznia 2015
przez PolGrill
Żółwie z grilla Dziś proponujemy bardzo łatwą do przygotowania potrawę przypominającą żółwie. Do jej przygotowania wystarczy mięso mielone, boczek i parówki. Z mięsa mielonego robimy średniej wielkości kule, które następnie owijamy cienko pokrojonymi plastrami boczku. W miejsca, w których u żółwi znajdują się kończyny, ogon i głowa wkładamy cienkie kiełbaski lub parówki. Wkładamy do rozgrzanego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Inna Pizza 4 sery z grilla
niedziela, 15 czerwca 2014
przez PolGrill
Inna Pizza cztery sery z grilla z ciastem pełno ziarnistym Składniki ciasta do pizzy: 1/3 szklanki mąki orkiszowej razowej 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 opakowania suchych drożdży( ok.2-3 g) 1/4 szklanki ciepłej wody łyżka oliwy Składniki na wierzch: łyżeczka przecieru pomidorowego 250 g mrożonego szpinaku kilka różyczek brokułów 100 g
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pieczarki z grilla z serem pleśniowym i mozzarellą
sobota, 07 czerwca 2014
przez PolGrill
Składniki: pieczarki szczypiorek ser mozzarella ser z niebieską pleśnią masło sól pieprz Pieczarki z grilla przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i odkrawamy nóżki. Grill Kładziemy na grillu kapeluszami do góry. Gdy grillują nam się spody pieczarek siekamy drobno szczypiorek i kroimy małą kosteczkę oba sery. Gdy spody pieczarek są gotowe, odwracamy je, doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusz wkładamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Hamburgery z grilla
sobota, 22 marca 2014
przez PolGrill
Większość z nas zwraca uwagę na ilość spożywanego tłuszczu. Hamburgery z grilla jednak powinny, być “mokre” za sprawą tłustego mięsa. Składniki: mielona wołowina, najlepiej z łopatki sól mielony pieprz Zaczynamy od wymieszania składników. Dzielimy mięso na porcje i formujemy placki, rozmiarem i kształtem do bułek, które będziemy podawać. Formujemy również, boki naszych placów tak by
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane krewetki niespodzianką spotkania przy grillu
czwartek, 06 marca 2014
przez PolGrill
Dziś proponujemy bardzo szybką i prostą do przygotowania na grillu potrawę, grillowane krewetki. Jednocześnie jest to doskonała i atrakcyjna potrawa z grilla, którą możemy zaskoczyć naszych gości. Wykonujemy ją używając świeżych lub mrożonych krewetek, które przed grillowaniem marynujemy w specjalnie przygotowanym sosie. Składniki: 1kg. obranych krewetek (mrożonych lub świeżych) Łyżeczka pieprzu cayenne ½ łyżeczki soli
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Brazylijski karnawał w Rio de Janeiro
sobota, 01 marca 2014
przez PolGrill
Brazylijski karnawał to nie spotykana nigdzie na świecie kilkudniowa fiesta, w której uczestniczy cały naród i przybyli z tej okazji goście. Szczególnie wyjątkowo przebiega on w Rio de Janeiro, gdzie w dniu wczorajszym klucze od miasta zostały tradycyjnie przekazane przez burmistrza „Królowi MOMO”, który rozpoczął wielką karnawałową zabawę. W mieście przez pięć najbliższych dni i
- Opublikowane w Lifestyle
Ziemniaki z grilla proste, polskie, smaczne
piątek, 28 lutego 2014
przez PolGrill
Często zdarza się, że odwiedzają nas bez zapowiedzenia nasi mili goście. Nawet gdy nie jesteśmy specjalnie przygotowani na taką wizytę, szybko możemy zaserwować bardzo proste i smaczne grillowane ziemniaczki. Najlepsze do grillowania są odmiany białych ziemniaków. Wybieramy dosyć duże zdrowe ziemniaki i dokładnie myjemy je nie obierając. Rozpalamy naszego grilla i rozgrzewamy do temperatury ok.
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ośmiornica z grilla
poniedziałek, 24 lutego 2014
przez PolGrill
Składniki potrawy: Ośmiornica świeża lub mrożona ( ok 1kg.) 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego z białego wina 2 ząbki czosnku 500 g makaronu 2 cytryny 2 garście rukoli 1 szczypta soli Ośmiornica z grilla – sposób przyrządzenia: Świeżą ośmiornicę oczyszczamy i usuwamy wnętrzności. Pomiędzy mackami znajduje się „dziób”, który usuwamy nożem. Świeża ośmiornica jest bardzo twarda dlatego aby zmiękczyć
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Bananowy deser z grilla
niedziela, 23 lutego 2014
przez PolGrill
Proponujemy doskonały deser dla wszystkich miłośników bananów, szczególnie dla dzieci. Banany pod wpływem wysokiej temperatury są jeszcze bardziej słodkie, a ich miękki miąższ nabiera wyjątkowego smaku. Składniki dla 4 osób: 4 banany cynamon miód pszczeli lub karmel 10 dkg łuskanych orzechów włoskich W Bananach wycinamy skórkę ok 1 – 2 cm. szerokości wzdłuż na całej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pieczeń wieprzowa w marynacie
wtorek, 04 lutego 2014
przez PolGrill
Pieczeń wieprzowa w marynacie Porcja dla 6 osób Składniki : 1 ¾ schabu wieprzowego 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru ¼ szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek
- Opublikowane w Przepisy na grilla
- 1
- 2