Roladki z kurczaka, żółtym serem i pietruszką z grilla
niedziela, 25 stycznia 2015
przez PolGrill
Roladki z kurczaka, składniki: sól bułka tarta bazylia liście ser żółty jajka pieprz pietruszka Przygotowanie: Oczyszczone piersi z kurczaka, rozbijamy bardzo delikatnie i usuwamy tłuszcz. Ser żółty kroimy tak abyśmy mogli go włożyć do piersi kurczaka. Namaczamy pokrojone kawałki sera w wodzie i obtaczamy je w drobno posiekanej pietruszce. Przygotowany ser z pietruszką wkładamy do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Żółwie z grilla – przepis
wtorek, 20 stycznia 2015
przez PolGrill
Żółwie z grilla Dziś proponujemy bardzo łatwą do przygotowania potrawę przypominającą żółwie. Do jej przygotowania wystarczy mięso mielone, boczek i parówki. Z mięsa mielonego robimy średniej wielkości kule, które następnie owijamy cienko pokrojonymi plastrami boczku. W miejsca, w których u żółwi znajdują się kończyny, ogon i głowa wkładamy cienkie kiełbaski lub parówki. Wkładamy do rozgrzanego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak z grilla w pomarańczach
poniedziałek, 14 lipca 2014
przez PolGrill
Kurczak z grilla w pomarańczach – składniki: piersi kurczaka świeże pomarańcze śmietana, sól i pieprz gałka muszkatołowa tymianek masło Etap I Piersi kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Bierzemy jedną całą pomarańczę i wyciskamy z niej sok. Następnie sok ten wlewamy do naszego kurczaka. Odkładamy na ok godzinę do lodówki .
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pieczarki z grilla z serem pleśniowym i mozzarellą
sobota, 07 czerwca 2014
przez PolGrill
Składniki: pieczarki szczypiorek ser mozzarella ser z niebieską pleśnią masło sól pieprz Pieczarki z grilla przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i odkrawamy nóżki. Grill Kładziemy na grillu kapeluszami do góry. Gdy grillują nam się spody pieczarek siekamy drobno szczypiorek i kroimy małą kosteczkę oba sery. Gdy spody pieczarek są gotowe, odwracamy je, doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusz wkładamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pizza Pepperoni z grilla
niedziela, 25 maja 2014
przez PolGrill
Najważniejszym elementem pizzy pepperoni i decydującym o jej smaku jest ciasto. Dobre ciasto na pizze wymaga dobrej mąki najlepiej tortowej (do pizzy jest idealna). Składniki – ciasto na pizze: dwie i pół szklanki wcześniej wspomnianej mąki tortowej, pół szklanki letniego mleka, pół szklanki letniej wody, 30g świeżych drożdży, jedna łyżeczka oleju roślinnego, sól. Mąkę wsypujemy dużego naczynia (może być plastikowa miska).
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Śledzie z grilla
czwartek, 03 kwietnia 2014
przez PolGrill
Śledzie z grilla wyglądają i smakują wyśmienicie. O to jeden z najlepszych i najprostszych przepisów na śledzia z grilla, w przepisie naszego mistrza grillowania. Składniki: niesolone śledzie sok z cytryny ocet winny miód oliwa wytrawne białe wino sól do smaku świeże zioła Ryby dokładnie oczyszczamy i sprawdzamy, myjemy, osuszamy, nacinamy ukośnie i w poprzek. Wkładamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Cordon Bleu z grilla
czwartek, 13 marca 2014
przez PolGrill
Cordon Bleu, w Polsce często nazywany kotletem szwajcarskim zna chyba każdy, kto choć trochę interesuje się kuchnią. Jest to nic innego jak panierowany filet, z cielęciny lub piersi kurczaka, wypełniony serem i szynką lub dodatkami w postaci papryki czy pomidorów. Przepis jest banalnie prosty, więc każdy poradzi sobie z przygotowaniem, a efekt będzie oszałamiający nie
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Mistrz grillowania – Faszerowana papryka
wtorek, 04 marca 2014
przez PolGrill
Mistrz grillowania poleca najlepszy przepis na wyśmienitą faszerowaną paprykę. Składniki: czerwona papryka torebka ryżu czosnek ok. 0,5kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 250 g sera mozzarella puszka czerwonej fasoli suszony majeranek mielone chilli pęczek pietruszki oliwa z oliwek sól i pieprz Sposób przygotowania: Rozgrzewamy grilla ogrodowego do temperatury 220°C. W między czasie paprykę dokładnie myjemy i umieszczamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Mistrz grillowania – kiełbasa z grilla z serem i boczkiem
poniedziałek, 03 marca 2014
przez PolGrill
Kiełbasa z grilla to najpopularniejsza potrawa wykonywana na polskich grillach. Dlatego też pokażemy Wam jak mistrz grillowania ją przygotowuje. Potrzebne składniki: kiełbasa grillowa żółty ser wędzony boczek przyprawa do grilla ketchup łagodny lub ostry w zależności od preferencji smakowych Sposób przygotowania: Zaczynamy od podzielenia kiełbasek na porcje i pozacinania do połowy grubości w odstępach około
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ośmiornica z grilla
poniedziałek, 24 lutego 2014
przez PolGrill
Składniki potrawy: Ośmiornica świeża lub mrożona ( ok 1kg.) 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego z białego wina 2 ząbki czosnku 500 g makaronu 2 cytryny 2 garście rukoli 1 szczypta soli Ośmiornica z grilla – sposób przyrządzenia: Świeżą ośmiornicę oczyszczamy i usuwamy wnętrzności. Pomiędzy mackami znajduje się „dziób”, który usuwamy nożem. Świeża ośmiornica jest bardzo twarda dlatego aby zmiękczyć
- Opublikowane w Przepisy na grilla