Wołowina Yakitori
środa, 18 grudnia 2013
by PolGrill
Wołowina Yakitori zaskoczy Was niesamowitym smakiem mięsa oraz swoją prostotą przygotowania. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego 2 łyżki stołowe oleju roślinnego 2 łyżki stołowe soku z cytryny 2 łyżki stołowe białego cukru 1 łyżka stołowa nasion sezamu 2 dymki pokrojone w piórka 1 ząbek czosnku do przeciśnięcia przez praskę ½ łyżeczki do herbaty startego imbiru
- Published in Przepisy na grilla
Wędzona wołowina w sosach
czwartek, 12 grudnia 2013
by PolGrill
Wędzona wołowina w sosach to wspaniałe danie, które możemy zaserwować nie tylko na imprezach okolicznościowych, ale także w zaciszu domowym. Już pierwszy kęs tego mięsiwa wprawia nas w swoistą wariację smakową. Przygotowanie: 30 minut Marynowanie: 8-10 godzin Wędzenie: 6-8 godzin Składniki: 2 szklanki sosu sojowego 1 szklanka sosu Worcestershire 1 szklanka soku żurawinowo-winogronowego 1
- Published in Przepisy na wędzarnie