Kebab z grilla – przepis
czwartek, 27 lutego 2014
przez PolGrill
To najlepszy przepis na kebab z grilla jaki znamy! Składniki: ok. 500 gr mięsa wołowo-wieprzowego; 1 duże całe jajko; 1 średniej wielkości cebula (drobno pokrojona); 2-3 łyżki bułki tartej; pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej lub małej drobno pokrojonej czuszki, łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, łyżeczka czosnku w proszku bądź
- Opublikowane Przepisy na grilla
Ośmiornica z grilla
poniedziałek, 24 lutego 2014
przez PolGrill
Składniki potrawy: Ośmiornica świeża lub mrożona ( ok 1kg.) 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego z białego wina 2 ząbki czosnku 500 g makaronu 2 cytryny 2 garście rukoli 1 szczypta soli Ośmiornica z grilla – sposób przyrządzenia: Świeżą ośmiornicę oczyszczamy i usuwamy wnętrzności. Pomiędzy mackami znajduje się „dziób”, który usuwamy nożem. Świeża ośmiornica jest bardzo twarda dlatego aby zmiękczyć
- Opublikowane Przepisy na grilla
Bananowy deser z grilla
niedziela, 23 lutego 2014
przez PolGrill
Proponujemy doskonały deser dla wszystkich miłośników bananów, szczególnie dla dzieci. Banany pod wpływem wysokiej temperatury są jeszcze bardziej słodkie, a ich miękki miąższ nabiera wyjątkowego smaku. Składniki dla 4 osób: 4 banany cynamon miód pszczeli lub karmel 10 dkg łuskanych orzechów włoskich W Bananach wycinamy skórkę ok 1 – 2 cm. szerokości wzdłuż na całej
- Opublikowane Przepisy na grilla
Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane Przepisy na grilla
Pomidory z grilla
poniedziałek, 17 lutego 2014
przez PolGrill
Tak dobrze czytacie, pomidory można grillować! Pomidory z grilla przygotowanie: Myjemy pomidory dokładnie. Odcinamy górną część pomidora, tak by zostało nam coś w rodzaju pokrywki. Wydrążamy z pomidora miąższ. Wywar z kurczaka zagotować oraz zalać nią kuskus. Odstawiamy na na ok. 5 min. Miętę umyć, osuszyć, listki posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Następnie wraz z drobno posiekanym
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowane żeberka wieprzowe
środa, 12 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowane żeberka wieprzowe, porcja dla 4 osób Składniki: 1 kg. żeberek wieprzowych 2 łyżki oleju sojowego 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki drobno startego imbiru 1 łyżka miodu 2 łyżki wytrawnego cherry 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka octu winnego Rozmaryn drobno posiekany Starty majeranek Szczypta ostrej papryki Przygotowanie potrawy: Żeberka kroimy ma 4
- Opublikowane Przepisy na grilla
Filety wołowe a’la Tournedos
piątek, 07 lutego 2014
przez PolGrill
Dziś proponujemy grillowane filety z polędwicy wołowej owinięte plastrami wędzonki czyli Wołowina a’la Tournedos. Podstawowymi składnikami tej potrawy jest oczywiście polędwica wołowa, plastry wędzonki oraz nadzienie, którym mogą być grzyby, ser czy szparagi. Porcja dla 4 osób Składniki potrawy: 4 grube plastry polędwicy wołowej ( ok 150 g każdy) 4-8 podłużne plastry surowego boczku lub
- Opublikowane Przepisy na grilla
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
środa, 05 lutego 2014
przez PolGrill
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej Szaszłyki to jedna z najbardziej popularnych potraw grillowanych na większości spotkań i przyjęć przy grillu. Dzieje się tak zapewne dla tego, że jest to potrawa nie wymagająca dużo czasu, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Można ją przygotować bardzo szybko, szczególnie wtedy gdy zaskoczą nas nieprzewidziani goście. Dobrze zgrillowane szaszłyki będą zawsze atrakcją
- Opublikowane Przepisy na grilla
Pieczeń wieprzowa w marynacie
wtorek, 04 lutego 2014
przez PolGrill
Pieczeń wieprzowa w marynacie Porcja dla 6 osób Składniki : 1 ¾ schabu wieprzowego 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru ¼ szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek
- Opublikowane Przepisy na grilla
Grillowane Wieprzowe Souvlaki w Picie z Sosem Tzatziki
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Wieprzowe souvlaki w picie z sosem tzatziki Doskonałe grillowane danie bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, szczególnie w Grecji. Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok 30 min. Składniki sosu tzatziki: 1 szklanka naturalnego jogurtu ½ ogórka obranego bez pestek, bardzo cienko pokrojonego 1 duży ząbek czosnku dokładnie posiekany 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1
- Opublikowane Przepisy na grilla