Hamburgery z grilla
sobota, 22 marca 2014
przez PolGrill
Większość z nas zwraca uwagę na ilość spożywanego tłuszczu. Hamburgery z grilla jednak powinny, być „mokre” za sprawą tłustego mięsa. Składniki: mielona wołowina, najlepiej z łopatki sól mielony pieprz Zaczynamy od wymieszania składników. Dzielimy mięso na porcje i formujemy placki, rozmiarem i kształtem do bułek, które będziemy podawać. Formujemy również, boki naszych placów tak by
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Cordon Bleu z grilla
czwartek, 13 marca 2014
przez PolGrill
Cordon Bleu, w Polsce często nazywany kotletem szwajcarskim zna chyba każdy, kto choć trochę interesuje się kuchnią. Jest to nic innego jak panierowany filet, z cielęciny lub piersi kurczaka, wypełniony serem i szynką lub dodatkami w postaci papryki czy pomidorów. Przepis jest banalnie prosty, więc każdy poradzi sobie z przygotowaniem, a efekt będzie oszałamiający nie
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane krewetki niespodzianką spotkania przy grillu
czwartek, 06 marca 2014
przez PolGrill
Dziś proponujemy bardzo szybką i prostą do przygotowania na grillu potrawę, grillowane krewetki. Jednocześnie jest to doskonała i atrakcyjna potrawa z grilla, którą możemy zaskoczyć naszych gości. Wykonujemy ją używając świeżych lub mrożonych krewetek, które przed grillowaniem marynujemy w specjalnie przygotowanym sosie. Składniki: 1kg. obranych krewetek (mrożonych lub świeżych) Łyżeczka pieprzu cayenne ½ łyżeczki soli
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Mistrz grillowania – Faszerowana papryka
wtorek, 04 marca 2014
przez PolGrill
Mistrz grillowania poleca najlepszy przepis na wyśmienitą faszerowaną paprykę. Składniki: czerwona papryka torebka ryżu czosnek ok. 0,5kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 250 g sera mozzarella puszka czerwonej fasoli suszony majeranek mielone chilli pęczek pietruszki oliwa z oliwek sól i pieprz Sposób przygotowania: Rozgrzewamy grilla ogrodowego do temperatury 220°C. W między czasie paprykę dokładnie myjemy i umieszczamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Mistrz grillowania – kiełbasa z grilla z serem i boczkiem
poniedziałek, 03 marca 2014
przez PolGrill
Kiełbasa z grilla to najpopularniejsza potrawa wykonywana na polskich grillach. Dlatego też pokażemy Wam jak mistrz grillowania ją przygotowuje. Potrzebne składniki: kiełbasa grillowa żółty ser wędzony boczek przyprawa do grilla ketchup łagodny lub ostry w zależności od preferencji smakowych Sposób przygotowania: Zaczynamy od podzielenia kiełbasek na porcje i pozacinania do połowy grubości w odstępach około
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ziemniaki z grilla proste, polskie, smaczne
piątek, 28 lutego 2014
przez PolGrill
Często zdarza się, że odwiedzają nas bez zapowiedzenia nasi mili goście. Nawet gdy nie jesteśmy specjalnie przygotowani na taką wizytę, szybko możemy zaserwować bardzo proste i smaczne grillowane ziemniaczki. Najlepsze do grillowania są odmiany białych ziemniaków. Wybieramy dosyć duże zdrowe ziemniaki i dokładnie myjemy je nie obierając. Rozpalamy naszego grilla i rozgrzewamy do temperatury ok.
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kebab z grilla – przepis
czwartek, 27 lutego 2014
przez PolGrill
To najlepszy przepis na kebab z grilla jaki znamy! Składniki: ok. 500 gr mięsa wołowo-wieprzowego; 1 duże całe jajko; 1 średniej wielkości cebula (drobno pokrojona); 2-3 łyżki bułki tartej; pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej lub małej drobno pokrojonej czuszki, łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, łyżeczka czosnku w proszku bądź
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ośmiornica z grilla
poniedziałek, 24 lutego 2014
przez PolGrill
Składniki potrawy: Ośmiornica świeża lub mrożona ( ok 1kg.) 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego z białego wina 2 ząbki czosnku 500 g makaronu 2 cytryny 2 garście rukoli 1 szczypta soli Ośmiornica z grilla – sposób przyrządzenia: Świeżą ośmiornicę oczyszczamy i usuwamy wnętrzności. Pomiędzy mackami znajduje się „dziób”, który usuwamy nożem. Świeża ośmiornica jest bardzo twarda dlatego aby zmiękczyć
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Bananowy deser z grilla
niedziela, 23 lutego 2014
przez PolGrill
Proponujemy doskonały deser dla wszystkich miłośników bananów, szczególnie dla dzieci. Banany pod wpływem wysokiej temperatury są jeszcze bardziej słodkie, a ich miękki miąższ nabiera wyjątkowego smaku. Składniki dla 4 osób: 4 banany cynamon miód pszczeli lub karmel 10 dkg łuskanych orzechów włoskich W Bananach wycinamy skórkę ok 1 – 2 cm. szerokości wzdłuż na całej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane w Przepisy na grilla