Ostre, grillowane skrzydełka kurczaka
wtorek, 03 grudnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 16 skrzydełek kurczaka ½ szklanki oleju sałatkowego ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki miodu 2 łyżki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe syropu z trzciny cukrowej lub ciemnego syropu kukurydzianego 1 łyżka stołowa sosu Tabasco ½ łyżeczki do herbaty płatków czerwonego pieprzu ½ łyżeczki do herbaty suszonego tymianku 1 łyżeczka do herbaty sosu sojowego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Słodkie, wędzone, wieprzowe żeberka
poniedziałek, 02 grudnia 2013
przez PolGrill
W dniu dzisiejszym przedstawiamy Wam wyśmienity przepis na słodkie, wędzone, wieprzowe żeberka. Składniki: ¼ szklanki soli ¼ szklanki białego cukru 2 łyżki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe zmielonego białego pieprzu 2 łyżki stołowe zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżki stołowe cebuli w proszku 1 łyżka stołowa czosnku w proszku 1 łyżka stołowa chili w
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Kurczak w dressingu włoskim
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Dziś pokażemy Wam jak w 20 minut przygotować soczystego kurczaka w dressingu włoskim wraz z grillowaną papryka oraz cukinią. Do przygotowania pysznego dania potrzebujemy: 2 piersi kurczaka Dressing włoski Cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Przepis: Kurczak powinien zostać początkowo umyty i pokrojony na mniejsze porcje (jak na kotlety). Pokrojone i umyte piersi (bez skóry i
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty łosoś z grilla
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Soczysty łosoś z grilla Składniki: ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego 3 łyżki stołowe niesłodzonego soku ananasowego 3 łyżki stołowe czerwonego octu winnego 3 ząbki czosnku (wyciśnięte) 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżeczka do herbaty zmielonego imbiru ½ łyżeczki do herbaty pieprzu 1 kg filetowanego łososia 1 łyżka stołowa oleju do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Karkówka z grilla z jogurtem
środa, 29 maja 2013
przez PolGrill
Składniki: Karkówka ostra papryka słodka papryka jogurt naturalny bazylia (najlepiej świeża) czosnek sól pieprz. Karkówka z grilla przygotowanie: Karkówkę kroimy na plastry, solimy i odkładamy. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy po 2 łyżeczki każdej papryki, wyciskamy do środka 3 ząbki czosnku, na jak najmniejsze kawałeczki drzemy bazylię i również wrzucamy do jogurtu. Do tego jeszcze
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pizza z kurczakiem, papryką chili i kolendrą
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Składniki 3 łyżki oliwy z oliwek 340 g piersi z kurczaka 1 pęczek zielonej cebulki 1 czerwona papryczka chili, posiekane z nasionami 1 czerwona papryka 113 g pieczarek 3 łyżki drobno posiekanej kolendry 1 ciasto do pizzy (świeże lub mrożone) Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Natrzeć piersi z kurczaka oliwą, posypać solą,
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym
poniedziałek, 29 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 1 kg langustynek w pancerzach 3 ząbki czosnku, posiekane i roztarte końcem noża z solą morską 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin Masło pietruszkowe: pół szklanki roztopionego masła ćwierć szklanki oliwy z oliwek extra virgin pęczek posiekanej natki pietruszki sól morska Składniki wymieszać w miseczce, doprawić solą morską. Langustynki rozmrozić (jeśli były mrożone),
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak po męsku
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Buszując po internecie natknęliśmy się na bardzo ciekawy przepis nadesłany przez naszego rodaka z Niemiec. Do jego przyrządzenia niezbędne będzie posiadanie grilla gazowego, nożyce do drobiu, cegła, folia aluminiowa, papierowy ręcznik kuchenny, deska do krojenia, brytfanna oraz szczypta chęci. Choć narzędzia kulinarne potrzebne do przygotowania tej potrawy mogą wydać się dziwaczne, przyrządzenie potrawy jest bardzo
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Quesadille z czarną fasolą
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 6 osób- Czas przygotowania 0:15 Doskonała przystawka do swobodnego posiłku na świeżym powietrzu. 1 szklanka czarnej fasoli z puszki, odcedzonej i opłukanej 1 pomidor, posiekany bez pestek 1 pieczona czerwona papryka, obrana ze skórki i posiekana 1 papryczka jalapeño, bez pestek i pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, posiekany ½ szklanki świeżej, posiekanej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pikantne krewetki z grilla
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 8 osób – Czas przygotowania 0:10 ½ dużych krewetek, obranych i oczyszczonych ½ szklanki octu ryżowego ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki suszonych wiórków czerwonej papryki Sok z ½ cytryny 1 ostra czerwona papryka chili serrano 1 łyżeczka starej skórki z cytryny 1 łyżeczka pasty z czerwonej papryczki chili Drewniane patyczki do
- Opublikowane w Przepisy na grilla