Żółwie z grilla – przepis
wtorek, 20 stycznia 2015
przez PolGrill
Żółwie z grilla Dziś proponujemy bardzo łatwą do przygotowania potrawę przypominającą żółwie. Do jej przygotowania wystarczy mięso mielone, boczek i parówki. Z mięsa mielonego robimy średniej wielkości kule, które następnie owijamy cienko pokrojonymi plastrami boczku. W miejsca, w których u żółwi znajdują się kończyny, ogon i głowa wkładamy cienkie kiełbaski lub parówki. Wkładamy do rozgrzanego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Hot dogi z kiełbasek z serem i bekonem
sobota, 31 maja 2014
przez PolGrill
Hot dogi z kiełbasek Proponujemy bardzo popularną szczególnie wśród dzieci i młodzieży potrawę, bardzo prostą i szybką do wykonania, Hot-dogi. Unikamy serwowania parówek z grilla, ponieważ zawierają one bardzo duże ilości tłuszczu, który wytapia się w trakcie grillowania, a parówka zamienia się w suchy wiór. Dlatego podstawowym składnikiem naszych hot-dogów są cienkie kiełbaski wieprzowe. Skadniki:
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane żeberka wieprzowe
środa, 12 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowane żeberka wieprzowe, porcja dla 4 osób Składniki: 1 kg. żeberek wieprzowych 2 łyżki oleju sojowego 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki drobno startego imbiru 1 łyżka miodu 2 łyżki wytrawnego cherry 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka octu winnego Rozmaryn drobno posiekany Starty majeranek Szczypta ostrej papryki Przygotowanie potrawy: Żeberka kroimy ma 4
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pizza z kurczakiem, papryką chili i kolendrą
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Składniki 3 łyżki oliwy z oliwek 340 g piersi z kurczaka 1 pęczek zielonej cebulki 1 czerwona papryczka chili, posiekane z nasionami 1 czerwona papryka 113 g pieczarek 3 łyżki drobno posiekanej kolendry 1 ciasto do pizzy (świeże lub mrożone) Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Natrzeć piersi z kurczaka oliwą, posypać solą,
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Szaszłyki z rybą
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Szaszłyki z rybą Składniki: 80 dag fileta z dorsza sól i pieprz sok z cytryny kolorowe papryki 6 łyżek oliwy starta skórka z cytryny Umyj rybę, osusz i pokrój na kawałki, przełóż do miski, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj. Umyj i oczyść papryki, pokrój je na kawałki. Na szpadki nadziewaj na
- Opublikowane w Przepisy na grilla