Składniki
3 łyżki oliwy z oliwek
340 g piersi z kurczaka
1 pęczek zielonej cebulki
1 czerwona papryczka chili, posiekane z nasionami
1 czerwona papryka
113 g pieczarek
3 łyżki drobno posiekanej kolendry
1 ciasto do pizzy (świeże lub mrożone)
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Natrzeć piersi z kurczaka oliwą, posypać solą, pieprzem i posiekanym chili. W średnio nagrzanym grillu ułóż mięso z kurczaka. Przyrumienione mięso odwróć tylko raz. Gotowe mięso pokrój na małe kawałki.
- Umieść na ruszcie całą paprykę, grilluj chwilkę, tak żeby papryka za bardzo nie zmiękła. Ostudź i pokrój w cienkie plastry razem z pieczarkami i cebulką. Wymieszaj z pozostałą oliwą, papryczką chili i kolendrą, przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Posmaruj ciasto na pizzę oliwą z chili. Połóż kawałki mięsa,
- na wierzchu ułóż warzywa i posyp rozdrobnioną mozzarellą.
- Grilluj pizzę przez ok 5-10 min dopóki ciasto nie będzie
- przyrumienione i chrupiące a mozzarella się nie rozpuści.
- Pokrój na kawałki i podawaj gorące.
Smacznego!