Kurczak po męsku
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Buszując po internecie natknęliśmy się na bardzo ciekawy przepis nadesłany przez naszego rodaka z Niemiec. Do jego przyrządzenia niezbędne będzie posiadanie grilla gazowego, nożyce do drobiu, cegła, folia aluminiowa, papierowy ręcznik kuchenny, deska do krojenia, brytfanna oraz szczypta chęci. Choć narzędzia kulinarne potrzebne do przygotowania tej potrawy mogą wydać się dziwaczne, przyrządzenie potrawy jest bardzo
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ananas Z Syropem Klonowym
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 5 minut Porcja Dla 6 Osób – Czas Przygotowania 0:05 1 cały ananas, pokrojony w ćwiartki a następnie w plastry ½ szklanki syropu klonowego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki Grand Marnier™ Świeży ananas pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć rdzeń, pokroić w 1½cm plastry i odciąć je wzdłuż łupiny. Pozostawiając plastry na łupinie, położyć
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Łosoś Grillowany Na Cedrowej Desce
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Planking Czas przygotowania: 60 minut Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiowi, rybom jak i mięsu. Ważne: Deskę można również zanurzyć w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko
- Opublikowane w Przepisy na grilla