Wędzona szynka wieprzowa Tasso
piątek, 20 grudnia 2013
przez PolGrill
Przygotowanie: 30 minut Wędzenie: 12 godzin Gotowe w: 7 dni 12 godzin i 30 minut Składniki: 1 ¾ szklanki mieszanki soli (najlepiej firmy Morton® Tender Quick®) 1 ½ szklanki białego cukru 1 łyżka stołowa pieprzu Cayenne 2 łyżki stołowe granulowanej cebuli (w proszku) 2 łyżki stołowe granulowanego czosnku (w proszku) 3,75 litra wody 4,5 kg
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzona wołowina w sosach
czwartek, 12 grudnia 2013
przez PolGrill
Wędzona wołowina w sosach to wspaniałe danie, które możemy zaserwować nie tylko na imprezach okolicznościowych, ale także w zaciszu domowym. Już pierwszy kęs tego mięsiwa wprawia nas w swoistą wariację smakową. Przygotowanie: 30 minut Marynowanie: 8-10 godzin Wędzenie: 6-8 godzin Składniki: 2 szklanki sosu sojowego 1 szklanka sosu Worcestershire 1 szklanka soku żurawinowo-winogronowego 1
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzony kurczak w syropie klonowym
środa, 11 grudnia 2013
przez PolGrill
Jest wiele sosów, marynat czy solanek, których można użyć do polania kurczaka. Oto jedna z tych wersji, która pokaże Wam jak łatwy do przyrządzenia jest wędzony kurczak w syropie klonowym. Składniki: – 2-1.5 g kurczaka (w całości bądź też ulubiona część np. piersi) – 1/3 szklanki (75ml) syropu klonowego – 1/3 szklanki (75ml) marynaty Sifto
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzona szynka w sokach owocowych i cukrze brązowym
wtorek, 10 grudnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 30 minut Czas wędzenia: 10 godzin Gotowe w: 10 godzin 30 minut Wydajność: 15-25 porcji Składniki: 1 szynka 1 litr soku jabłkowego 1 litr soku ananasowego 1/3 szklanki syropu wiśniowego + trochę do skropienia 1 szklanka brązowego cukru + trochę do posypania Przygotowanie: Usuń z szynki nadmiar skóry i zbędnego tłuszczu, ale
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Zupa z wędzonego łososia
poniedziałek, 09 grudnia 2013
przez PolGrill
W dniu dzisiejszym przedstawimy Wam przepis na zupę rybną z wcześniej uwędzonego łososia. Składniki: 10 plastrów boczku 2 duże cebule, drobno posiekane 4 łodygi selera naciowego, drobno posiekane 3 marchewki, drobno posiekane 5 cebul dymek, drobno posiekanych 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki wody 6 szklanek wywaru rybnego Sól do smaku 1 ½ łyżki
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Marynowane i wędzone steki z łaty wołowej
piątek, 06 grudnia 2013
przez PolGrill
Marynowane i wędzone steki z łaty wołowej dobrze jest podać z ryżem, czy wymieszać ze smażonymi warzywami. Składniki: – 750 g łaty wołowej – 30 ml (2 łyżki) oleju – 45 ml (3 łyżki) sosu Teriyaki – 60 ml (4 łyżki) czerwonego octu winnego – 5 ml (1 łyżeczka) drobno posiekanego świeżego imbiru – 1
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzone żeberka Maui
czwartek, 05 grudnia 2013
przez PolGrill
Składniki: – 1.5 kg żeberek wołowych, z kośćmi lub bez – 1 marynata do żeberek Maui Marynata do żeberek Maui: Składniki: – 125 ml (pół szklanki) sosu sojowego – 30 ml (2 łyżki stołowe) oleju – 30 ml (2 łyżki stołowe) brązowego cukru – 15 ml (1 łyżka stołowa) sherry lub octu – 5
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzony Indyk w Coca-Coli
środa, 04 grudnia 2013
przez PolGrill
Jest to znakomity przepis, w którym główną rolę gra wędzony indyk w Coca-Coli. Tradycyjna potrawa dziękczynna w USA nie jest jednak łatwa do przygotowania w piekarniku czy na grillu stąd też najwygodniej przyrządzić go w wędzarce. Składniki: 1 duży Indyk 4 zgniecione ząbki czosnku 2 łyżki stołowe soli ½ kostki masła 2 puszki 0,3l Coca-Coli
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Słodkie, wędzone, wieprzowe żeberka
poniedziałek, 02 grudnia 2013
przez PolGrill
W dniu dzisiejszym przedstawiamy Wam wyśmienity przepis na słodkie, wędzone, wieprzowe żeberka. Składniki: ¼ szklanki soli ¼ szklanki białego cukru 2 łyżki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe zmielonego białego pieprzu 2 łyżki stołowe zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżki stołowe cebuli w proszku 1 łyżka stołowa czosnku w proszku 1 łyżka stołowa chili w
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie