Pomidory z grilla
poniedziałek, 17 lutego 2014
by PolGrill
Tak dobrze czytacie, pomidory można grillować! Pomidory z grilla przygotowanie: Myjemy pomidory dokładnie. Odcinamy górną część pomidora, tak by zostało nam coś w rodzaju pokrywki. Wydrążamy z pomidora miąższ. Wywar z kurczaka zagotować oraz zalać nią kuskus. Odstawiamy na na ok. 5 min. Miętę umyć, osuszyć, listki posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Następnie wraz z drobno posiekanym
- Published in Przepisy na grilla
Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem Roquefort
środa, 01 maja 2013
by PolGrill
Metoda: grillowanie bezpośrednie Przygotowanie: 5 min Chrupiące skrzydełka z pysznym gęstym dipem. Aby grillowanie było jeszcze prostsze proponujemy użyć kosz do rożna. Dużym ułatwieniem może być wykorzystanie; kosz do podudzi oraz rondelek z silikonowym pędzlem. Składniki 1,3 kg skrzydełek z kurczaka Marynata 1/3 fi liżanki oleju roślinnego 1 wyciśnięty ząbek czosnku Szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka chili w
- Published in Przepisy na grilla
Grillowana tilapia z oliwkami i orzechami nerkowca
czwartek, 25 kwietnia 2013
by PolGrill
Składniki: 6 filetów z tilapii pół dużej cytryny 4 duże ząbki czosnku 4 pomidory 10 dkg orzechów nerkowca 70 dkg czarnych oliwek ¼ szklanki oliwy z oliwek 1 gałązka bazylii biały pieprz mielony, sól Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Do smaku przyprawić z obu stron pieprzem/solą i skropić cytryną. Odstawić na 10-15 minut. W międzyczasie obrać
- Published in Przepisy na grilla
Jak jeść smacznie i pozostać szczupłym
środa, 24 kwietnia 2013
by PolGrill
Jak trudno jest zachować wstrzemięźliwość w jedzeniu i zgrabną sylwetkę, mając do czynienia ze smakowitymi dziełami sztuki kulinarnej? Najlepiej wiedzą o tym szefowie kuchni. Ci mądrzy wiedza jednak, jak pozostać szczupłymi. Teraz dzielą się z nami tajnikami swoich diet. Smakosze i łakomczuchy – to trzeba wiedzieć! Po uszy tkwią w świecie smakowitych potraw i kuszących
- Published in Lifestyle
Grillowane żeberka
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Porcja dla 6 osób – Czas przygotowania 0:10 Ruszt do żeberek ( akcesoria numer 50415) jest doskonałym narzędziem, które warto mieć. W innej sytuacji, spróbuj oprzeć żeberka o siebie pod kątem. 1 ½ kg żeberek wieprzowych 1 szklanka ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka wody 1/3 szklanki sosu worcestershire 1 łyżka chili w proszku
- Published in Przepisy na grilla
Meksykańska fajita wołowa
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Czas przygotowania: 20 minut ½ kg wołowiny pokrojonej w paski ( antrykot lub rostbef) ¼ cebuli pokrojona w piórka ½ zielonej papryki pokrojonej w paski ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski świeża limonka 4 tortille 4 łyżki śmietany 4 łyżki sosu salsa przyprawa do fajity 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka cuminu ½ łyżeczki
- Published in Przepisy na grilla
Warzywa Stir-Fried
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Metoda: Stir-Fried Czas przygotowania: 20 minut “Te warzywa są częściowo przygotowane przy pomocy metody stir-fry (szybkie podsmażanie), a częściowo upieczone, co w rezultacie daje smaczne, karmelizowane kęski.” 2 szklanki brokułów, pokrojonych w małe różyczki 2 szklanki kalafiora, pokrojonego w małe różyczki 1 czerwona papryka, pokrojona w 2½cm kawałki 1 cukinia, pokrojona w 6mm plastry 1
- Published in Przepisy na grilla
Ogniste Burgery Wołowe
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 kg chudej, mielonej wołowiny 1 łyżeczka kminku 2 zgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 zgniecione papryczki jalapeño 8 bułek ¾ szklanki startego sera Cheddar ¼ szklanki posiekanej kolendry Do dużej miski wrzuć mięso, wszystkie przyprawy i starty ser. Delikatnie wymieszaj składniki palcami. Uformuj
- Published in Przepisy na grilla
Soczysty Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie Czas przygotowania: 10 minut Ściekający tłuszcz cały czas nawilża kurczaka podczas pieczenia. Aby ułatwić sobie zadanie przyrządzenia potrawy, użyj specjalnego stojaka do kurczaka. 1 cały kurczak 1 puszka piwa 2 łyżki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 3 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki 2 łyżki oliwy z oliwek Usuń tłuszcz i wypatrosz
- Published in Przepisy na grilla