Mistrz kuchni zdradza sekret idealnego grillowania mięsa
wtorek, 11 marca 2014
by PolGrill
Podstawą do przyrządzenia pysznego mięsa jest przede wszystkim marynata. Dzięki niej nawet najprostsza kaszanka czy kiełbasa mogą nabrać nowego niepowtarzalnego smaku. Od czego więc zacząć? Marynatę powinniśmy przygotować przynajmniej dzień przed grillowaniem. Jeśli zdecydujemy się na standardową marynatę do mięsa, najlepiej jest wykorzystać głownie suszone zioła, które wcześniej zaparzamy wrzątkiem by oddały swój smak i aromat. Kolejnym
- Published in Wszystko o grillach
Meksykańska fajita wołowa
sobota, 20 kwietnia 2013
by PolGrill
Czas przygotowania: 20 minut ½ kg wołowiny pokrojonej w paski ( antrykot lub rostbef) ¼ cebuli pokrojona w piórka ½ zielonej papryki pokrojonej w paski ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski świeża limonka 4 tortille 4 łyżki śmietany 4 łyżki sosu salsa przyprawa do fajity 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka cuminu ½ łyżeczki
- Published in Przepisy na grilla