Wędzona szynka wieprzowa Tasso
piątek, 20 grudnia 2013
przez PolGrill
Przygotowanie: 30 minut Wędzenie: 12 godzin Gotowe w: 7 dni 12 godzin i 30 minut Składniki: 1 ¾ szklanki mieszanki soli (najlepiej firmy Morton® Tender Quick®) 1 ½ szklanki białego cukru 1 łyżka stołowa pieprzu Cayenne 2 łyżki stołowe granulowanej cebuli (w proszku) 2 łyżki stołowe granulowanego czosnku (w proszku) 3,75 litra wody 4,5 kg
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Piersi kurczaka w sosie Hoi Sin
czwartek, 19 grudnia 2013
przez PolGrill
Wspaniały kurczak z dalekiego wschodu w sosie Hoi Sin nadaje się świetnie nie tylko na obiad, ale wieczorne danie. Porcja dla 4 osób. Składniki: – 1 kg piersi z kurczaka z kością – 45 ml sosu Hoi Sin (dostępnego w sklepach z żywnością chińską) – 2 łyżki stołowe (około 30ml) białego octu winnego – 2
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Wędzona kukurydza
wtorek, 17 grudnia 2013
przez PolGrill
Wędzona kukurydza zbliży nas do świata z amerykańskiej rzeczywistości, gdyż to właśnie tam jest najbardziej popularna. Składniki: 10 kolb kukurydzy w łupinach 1 litr piwa Duża ilość kostek lodu Masło roślinne Sól Przygotowanie: Umieść całe kolby w misce z kostkami lodu, a następnie do środka wlej litr piwa i obłóż kukurydzę kostkami, tak by
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie