Pieczarki z grilla z serem pleśniowym i mozzarellą
sobota, 07 czerwca 2014
przez PolGrill
Składniki: pieczarki szczypiorek ser mozzarella ser z niebieską pleśnią masło sól pieprz Pieczarki z grilla przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i odkrawamy nóżki. Grill Kładziemy na grillu kapeluszami do góry. Gdy grillują nam się spody pieczarek siekamy drobno szczypiorek i kroimy małą kosteczkę oba sery. Gdy spody pieczarek są gotowe, odwracamy je, doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusz wkładamy
- Opublikowane Przepisy na grilla
Śledzie z grilla
czwartek, 03 kwietnia 2014
przez PolGrill
Śledzie z grilla wyglądają i smakują wyśmienicie. O to jeden z najlepszych i najprostszych przepisów na śledzia z grilla, w przepisie naszego mistrza grillowania. Składniki: niesolone śledzie sok z cytryny ocet winny miód oliwa wytrawne białe wino sól do smaku świeże zioła Ryby dokładnie oczyszczamy i sprawdzamy, myjemy, osuszamy, nacinamy ukośnie i w poprzek. Wkładamy
- Opublikowane Przepisy na grilla
Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane Przepisy na grilla
Filety wołowe a’la Tournedos
piątek, 07 lutego 2014
przez PolGrill
Dziś proponujemy grillowane filety z polędwicy wołowej owinięte plastrami wędzonki czyli Wołowina a’la Tournedos. Podstawowymi składnikami tej potrawy jest oczywiście polędwica wołowa, plastry wędzonki oraz nadzienie, którym mogą być grzyby, ser czy szparagi. Porcja dla 4 osób Składniki potrawy: 4 grube plastry polędwicy wołowej ( ok 150 g każdy) 4-8 podłużne plastry surowego boczku lub
- Opublikowane Przepisy na grilla
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
środa, 05 lutego 2014
przez PolGrill
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej Szaszłyki to jedna z najbardziej popularnych potraw grillowanych na większości spotkań i przyjęć przy grillu. Dzieje się tak zapewne dla tego, że jest to potrawa nie wymagająca dużo czasu, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Można ją przygotować bardzo szybko, szczególnie wtedy gdy zaskoczą nas nieprzewidziani goście. Dobrze zgrillowane szaszłyki będą zawsze atrakcją
- Opublikowane Przepisy na grilla
Pieczeń wieprzowa w marynacie
wtorek, 04 lutego 2014
przez PolGrill
Pieczeń wieprzowa w marynacie Porcja dla 6 osób Składniki : 1 ¾ schabu wieprzowego 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru ¼ szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek
- Opublikowane Przepisy na grilla
Sorry, taki mamy klimat!
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Sorry, taki mamy klimat ! Zimowy grill, nic prostszego! My zawsze jesteśmy przygotowani nawet na taką aurę! Sorry, taki mamy klimat to ostatnio bardzo popularny tekst dedykowany wszystkim, którzy nie lubią zimy i związanych z tym utrudnień. Jednak jak widać grill gazowy Broil King nawet w takich okolicznościach doskonale sprawdzi się i zaskoczy smacznymi grillowanymi
- Opublikowane Lifestyle
Ananas Z Syropem Klonowym
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 5 minut Porcja Dla 6 Osób – Czas Przygotowania 0:05 1 cały ananas, pokrojony w ćwiartki a następnie w plastry ½ szklanki syropu klonowego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki Grand Marnier™ Świeży ananas pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć rdzeń, pokroić w 1½cm plastry i odciąć je wzdłuż łupiny. Pozostawiając plastry na łupinie, położyć
- Opublikowane Przepisy na grilla
Meksykańska fajita wołowa
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 20 minut ½ kg wołowiny pokrojonej w paski ( antrykot lub rostbef) ¼ cebuli pokrojona w piórka ½ zielonej papryki pokrojonej w paski ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski świeża limonka 4 tortille 4 łyżki śmietany 4 łyżki sosu salsa przyprawa do fajity 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka cuminu ½ łyżeczki
- Opublikowane Przepisy na grilla
Warzywa Stir-Fried
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Stir-Fried Czas przygotowania: 20 minut “Te warzywa są częściowo przygotowane przy pomocy metody stir-fry (szybkie podsmażanie), a częściowo upieczone, co w rezultacie daje smaczne, karmelizowane kęski.” 2 szklanki brokułów, pokrojonych w małe różyczki 2 szklanki kalafiora, pokrojonego w małe różyczki 1 czerwona papryka, pokrojona w 2½cm kawałki 1 cukinia, pokrojona w 6mm plastry 1
- Opublikowane Przepisy na grilla
- 1
- 2