Jak długo grillować karkówkę na grillu gazowym?
piątek, 28 maja 2021
przez PolGrill
Odpowiednie dobranie temperatury podczas grillowania ma kluczowy wpływ na smak przygotowywanych potraw, a także na poziom soczystości i kruchości. Temperatura nie może być ani za wysoka ani za niska – znaczenie także ma czas jej przyrządzania. Jak długo grillować karkówkę na grillu gazowym?, to pytanie zadajemy sobie od lat, odkąd rozpoczęliśmy grillować na grillach gazowych.
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na grilla
Menu na grilla w ogrodzie
czwartek, 12 listopada 2020
przez Kordian Nowak
Jedzenie z grilla ma swój wyjątkowy charakter i mało jest osób, które nie lubiły potraw grillowanych. Coraz łagodniejsze zimy i słoneczne jesienie sprawiają, iż można się pokusić nawet na całoroczne grillowanie- zwłaszcza wykorzystując np. grille elektryczne – idealna nawet na taras czy na balkon. Tym wpisem chcielibyśmy zachęcić do grillowanie, kiedy tylko nadarzy się ku
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pizza z grilla Broil King, fakt czy mit?
środa, 29 kwietnia 2020
przez PolGrill
W piekarniku każdego grilla gazowego Broil King można przygotować doskonałą pizzę w zaledwie kilka minut. Mocne palniki, szerokie aromatyzery i grube dwustronne ruszty pracujące w szczelnym piekarniku są w stanie rozgrzać kamień do pizzy nawet do 350 stopni. To temperatura, jaka osiągają najlepsze włoskie piece, w których wypiekamy ten specjał. Ogranicza nas tylko wielkość powierzchni
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na grilla, Wszystko o grillach
Roladki z kurczaka, żółtym serem i pietruszką z grilla
niedziela, 25 stycznia 2015
przez PolGrill
Roladki z kurczaka, składniki: sól bułka tarta bazylia liście ser żółty jajka pieprz pietruszka Przygotowanie: Oczyszczone piersi z kurczaka, rozbijamy bardzo delikatnie i usuwamy tłuszcz. Ser żółty kroimy tak abyśmy mogli go włożyć do piersi kurczaka. Namaczamy pokrojone kawałki sera w wodzie i obtaczamy je w drobno posiekanej pietruszce. Przygotowany ser z pietruszką wkładamy do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Żółwie z grilla – przepis
wtorek, 20 stycznia 2015
przez PolGrill
Żółwie z grilla Dziś proponujemy bardzo łatwą do przygotowania potrawę przypominającą żółwie. Do jej przygotowania wystarczy mięso mielone, boczek i parówki. Z mięsa mielonego robimy średniej wielkości kule, które następnie owijamy cienko pokrojonymi plastrami boczku. W miejsca, w których u żółwi znajdują się kończyny, ogon i głowa wkładamy cienkie kiełbaski lub parówki. Wkładamy do rozgrzanego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Kurczak z grilla w pomarańczach
poniedziałek, 14 lipca 2014
przez PolGrill
Kurczak z grilla w pomarańczach – składniki: piersi kurczaka świeże pomarańcze śmietana, sól i pieprz gałka muszkatołowa tymianek masło Etap I Piersi kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Bierzemy jedną całą pomarańczę i wyciskamy z niej sok. Następnie sok ten wlewamy do naszego kurczaka. Odkładamy na ok godzinę do lodówki .
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Inna Pizza 4 sery z grilla
niedziela, 15 czerwca 2014
przez PolGrill
Inna Pizza cztery sery z grilla z ciastem pełno ziarnistym Składniki ciasta do pizzy: 1/3 szklanki mąki orkiszowej razowej 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 opakowania suchych drożdży( ok.2-3 g) 1/4 szklanki ciepłej wody łyżka oliwy Składniki na wierzch: łyżeczka przecieru pomidorowego 250 g mrożonego szpinaku kilka różyczek brokułów 100 g
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pieczarki z grilla z serem pleśniowym i mozzarellą
sobota, 07 czerwca 2014
przez PolGrill
Składniki: pieczarki szczypiorek ser mozzarella ser z niebieską pleśnią masło sól pieprz Pieczarki z grilla przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i odkrawamy nóżki. Grill Kładziemy na grillu kapeluszami do góry. Gdy grillują nam się spody pieczarek siekamy drobno szczypiorek i kroimy małą kosteczkę oba sery. Gdy spody pieczarek są gotowe, odwracamy je, doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusz wkładamy
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Stek z grilla
piątek, 06 czerwca 2014
przez PolGrill
steki z polędwicy wołowej gałązka rozmarynu ząbki czosnku pieprz najlepiej rozbity w moździerzu Ocet balsamiczny musztarda olej sól morska kieliszek brandy Zaczniemy od marynaty. Dokładnie mieszamy rozmaryn, czosnek drobno posiekany, pieprz, ocet balsamiczny, musztardę oraz olej. Stek z grilla – przygotowanie: Steki z polędwicy najlepiej jest zostawić na kilka godzin tak, aby smaki i aromaty mocno
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Hot dogi z kiełbasek z serem i bekonem
sobota, 31 maja 2014
przez PolGrill
Hot dogi z kiełbasek Proponujemy bardzo popularną szczególnie wśród dzieci i młodzieży potrawę, bardzo prostą i szybką do wykonania, Hot-dogi. Unikamy serwowania parówek z grilla, ponieważ zawierają one bardzo duże ilości tłuszczu, który wytapia się w trakcie grillowania, a parówka zamienia się w suchy wiór. Dlatego podstawowym składnikiem naszych hot-dogów są cienkie kiełbaski wieprzowe. Skadniki:
- Opublikowane w Przepisy na grilla