Pizza Pepperoni z grilla
niedziela, 25 maja 2014
przez PolGrill
Najważniejszym elementem pizzy pepperoni i decydującym o jej smaku jest ciasto. Dobre ciasto na pizze wymaga dobrej mąki najlepiej tortowej (do pizzy jest idealna). Składniki – ciasto na pizze: dwie i pół szklanki wcześniej wspomnianej mąki tortowej, pół szklanki letniego mleka, pół szklanki letniej wody, 30g świeżych drożdży, jedna łyżeczka oleju roślinnego, sól. Mąkę wsypujemy dużego naczynia (może być plastikowa miska).
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem Roquefort
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Metoda: grillowanie bezpośrednie Przygotowanie: 5 min Chrupiące skrzydełka z pysznym gęstym dipem. Aby grillowanie było jeszcze prostsze proponujemy użyć kosz do rożna. Dużym ułatwieniem może być wykorzystanie; kosz do podudzi oraz rondelek z silikonowym pędzlem. Składniki 1,3 kg skrzydełek z kurczaka Marynata 1/3 fi liżanki oleju roślinnego 1 wyciśnięty ząbek czosnku Szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka chili w
- Opublikowane w Przepisy na grilla