Kurczak w dressingu włoskim
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Dziś pokażemy Wam jak w 20 minut przygotować soczystego kurczaka w dressingu włoskim wraz z grillowaną papryka oraz cukinią. Do przygotowania pysznego dania potrzebujemy: 2 piersi kurczaka Dressing włoski Cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Przepis: Kurczak powinien zostać początkowo umyty i pokrojony na mniejsze porcje (jak na kotlety). Pokrojone i umyte piersi (bez skóry i
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty łosoś z grilla
środa, 27 listopada 2013
przez PolGrill
Soczysty łosoś z grilla Składniki: ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego 3 łyżki stołowe niesłodzonego soku ananasowego 3 łyżki stołowe czerwonego octu winnego 3 ząbki czosnku (wyciśnięte) 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżeczka do herbaty zmielonego imbiru ½ łyżeczki do herbaty pieprzu 1 kg filetowanego łososia 1 łyżka stołowa oleju do
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Karkówka z grilla z jogurtem
środa, 29 maja 2013
przez PolGrill
Składniki: Karkówka ostra papryka słodka papryka jogurt naturalny bazylia (najlepiej świeża) czosnek sól pieprz. Karkówka z grilla przygotowanie: Karkówkę kroimy na plastry, solimy i odkładamy. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy po 2 łyżeczki każdej papryki, wyciskamy do środka 3 ząbki czosnku, na jak najmniejsze kawałeczki drzemy bazylię i również wrzucamy do jogurtu. Do tego jeszcze
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Meksykańskie burgery w tortilli
niedziela, 19 maja 2013
przez PolGrill
Do przygotowania tego super dania, najlepiej jest mieć grilla z boczną kuchenką i patelnię (to podsmażenia tortilli). Składniki: 500 g chudej mielonej wołowiny (np. z udźca) 1 cebula, pokrojona w malutką kosteczkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane i roztarte z solą końcem noża 1 większa czerwona papryczka chilli chilli w proszku lub paście do smaku
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem Roquefort
środa, 01 maja 2013
przez PolGrill
Metoda: grillowanie bezpośrednie Przygotowanie: 5 min Chrupiące skrzydełka z pysznym gęstym dipem. Aby grillowanie było jeszcze prostsze proponujemy użyć kosz do rożna. Dużym ułatwieniem może być wykorzystanie; kosz do podudzi oraz rondelek z silikonowym pędzlem. Składniki 1,3 kg skrzydełek z kurczaka Marynata 1/3 fi liżanki oleju roślinnego 1 wyciśnięty ząbek czosnku Szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka chili w
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym
poniedziałek, 29 kwietnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 1 kg langustynek w pancerzach 3 ząbki czosnku, posiekane i roztarte końcem noża z solą morską 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin Masło pietruszkowe: pół szklanki roztopionego masła ćwierć szklanki oliwy z oliwek extra virgin pęczek posiekanej natki pietruszki sól morska Składniki wymieszać w miseczce, doprawić solą morską. Langustynki rozmrozić (jeśli były mrożone),
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Cytrynowy Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 łyżka soku cytrynowego 3 łyżki miodu ½ kg schabu bez kości ¼ szklanki włoskiego sosu sałatkowego ½ zielonej papryki pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki pokrojonej na kawałki ½ szklanki sosu barbecue kawałki ananasów w soku po odsączeniu szczypta pieprzu Do średniej wielkości miski wrzuć pokrojone
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Sos Jack Daniels Whiskey
piątek, 29 marca 2013
przez PolGrill
Sos Jack Daniels idealny do ryb, steków, kurczaka i żeberek oraz grillowanych warzyw. Idealny jako glazura do dań z grilla i sos do polewania. Składniki: 1 ząbek czosnku 1 szklanka soku ananasowego 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki gotowego sosu (marynaty) teriyaki 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 2/3 szklanki brązowego cukru 3 łyżki
- Opublikowane w Przepisy na grilla