Bananowy deser z grilla
niedziela, 23 lutego 2014
przez PolGrill
Proponujemy doskonały deser dla wszystkich miłośników bananów, szczególnie dla dzieci. Banany pod wpływem wysokiej temperatury są jeszcze bardziej słodkie, a ich miękki miąższ nabiera wyjątkowego smaku. Składniki dla 4 osób: 4 banany cynamon miód pszczeli lub karmel 10 dkg łuskanych orzechów włoskich W Bananach wycinamy skórkę ok 1 – 2 cm. szerokości wzdłuż na całej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Szparagi w szynce parmeńskiej
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Potrawa dla 2 – 4 osób Czas przygotowania: ok 10- 15 minut Składniki potrawy: 16 świeżych szparagów 4 plastry szynki parmeńska (prosciutto) 4 plastry sera parmezan 2 łyżeczki pieprzu cytrynowy / jeśli nie mamy pieprzu cytrynowego, ścieramy skórkę cytryny i mieszamy ją z pieprzem czarnym./ Czosnek w proszku 2 łyżki 1/4 szklanki octu balsamicznego Szparagi
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pomidory z grilla
poniedziałek, 17 lutego 2014
przez PolGrill
Tak dobrze czytacie, pomidory można grillować! Pomidory z grilla przygotowanie: Myjemy pomidory dokładnie. Odcinamy górną część pomidora, tak by zostało nam coś w rodzaju pokrywki. Wydrążamy z pomidora miąższ. Wywar z kurczaka zagotować oraz zalać nią kuskus. Odstawiamy na na ok. 5 min. Miętę umyć, osuszyć, listki posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Następnie wraz z drobno posiekanym
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowane Wieprzowe Souvlaki w Picie z Sosem Tzatziki
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Wieprzowe souvlaki w picie z sosem tzatziki Doskonałe grillowane danie bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, szczególnie w Grecji. Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok 30 min. Składniki sosu tzatziki: 1 szklanka naturalnego jogurtu ½ ogórka obranego bez pestek, bardzo cienko pokrojonego 1 duży ząbek czosnku dokładnie posiekany 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowany stek z tuńczyka
niedziela, 02 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowany stek z tuńczyka Składniki: 6 steków z tuńczyka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju słonecznikowego Pietruszka Bazylia Cytryna Przygotowanie: Wymieszać sos, musztardę, cukier i olej Powstałą marynatą polewać steki tuńczyka i dokładnie je obtoczyć Przykryć i postawić w chłodnym miejscu na ok 1,5 godziny. Moczyć cedrową deskę
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowanie na 5, aby grill patry było udane!
środa, 22 stycznia 2014
przez PolGrill
Najważniejsze dla gospodarza przy każdym spotkaniu ze znajomymi jest to aby niczego nie zabrakło. Domówka? Nic prostszego wystarczy wcześniej zrobić potrawy i kupić napoje. Z wspólnym grillowaniem już tak nie zrobimy. Więc jak przygotować nasze grill party tak aby wypadło najlepiej? Zaczynamy od: Przygotować odpowiednie wyposażenie rozpałka lub butla z gazem (najlepiej upewnić się, że
- Opublikowane w Lifestyle
Wołowina Yakitori
środa, 18 grudnia 2013
przez PolGrill
Wołowina Yakitori zaskoczy Was niesamowitym smakiem mięsa oraz swoją prostotą przygotowania. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego 2 łyżki stołowe oleju roślinnego 2 łyżki stołowe soku z cytryny 2 łyżki stołowe białego cukru 1 łyżka stołowa nasion sezamu 2 dymki pokrojone w piórka 1 ząbek czosnku do przeciśnięcia przez praskę ½ łyżeczki do herbaty startego imbiru
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Wieprzowe kotleciki z ananasem
poniedziałek, 16 grudnia 2013
przez PolGrill
Wieprzowe kotleciki z ananasem to pomysł na szybkie danie, które możemy podać w każdy dzień tygodnia. Składniki: 4 plastry ananasa z puszki Sok z ananasa z puszki ¼ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki sosu sojowego ¼ łyżeczki do herbaty czosnku w proszku 4 kotleciki wieprzowe Szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Wymieszaj w plastikowej zamykanej
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ostre, grillowane skrzydełka kurczaka
wtorek, 03 grudnia 2013
przez PolGrill
Składniki: 16 skrzydełek kurczaka ½ szklanki oleju sałatkowego ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki miodu 2 łyżki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe syropu z trzciny cukrowej lub ciemnego syropu kukurydzianego 1 łyżka stołowa sosu Tabasco ½ łyżeczki do herbaty płatków czerwonego pieprzu ½ łyżeczki do herbaty suszonego tymianku 1 łyżeczka do herbaty sosu sojowego
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Pierś z indyka grillowana ze świeżymi liśćmi szałwii
czwartek, 28 listopada 2013
przez PolGrill
Składniki: 3 łyżki stołowe świeżo wyciskanego soku z cytryny 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 28 liści świeżej szałwii 4 połówki piersi z indyka (bez skóry i kości) 3 łyżki stołowe masła 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 2 połówki cytryny Sól morska Świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Wymieszać sok z cytryny, 3
- Opublikowane w Przepisy na grilla