Przepis dla 4 osób – Czas przygotowania 0:20
1 cienki podkład do pizzy, kupiony w sklepie
1 pierś z kurczaka bez kości
200g sera feta
Oliwki Kalamata – bez pestek
Suszone pomidory
Czerwona cebula
Świeża bazylia
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
Posiekany czosnek
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozłożyć na cieście. Wierzch posypać rozdrobnionym serem feta, następnie całość pokropić octem balsamicznym. Na koniec dodać posiekaną bazylię.
- Kamień do pizzy umieścić na środku rusztu. Rozgrzać grilla do 280° C.
- Umieścić gotową pizzę na wcześniej rozgrzanym kamieniu.
- W momencie w którym ciasto się zarumieni a ser rozpuści, pizza będzie gotowa.
- Pozostaw kamień do całkowitego ostygnięcia przed jego wyjęciem.