Metoda: Grillowanie bezpośrednie
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
1 łyżka soku cytrynowego
3 łyżki miodu
½ kg schabu bez kości
¼ szklanki włoskiego sosu sałatkowego
½ zielonej papryki pokrojonej na kawałki
½ czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
½ szklanki sosu barbecue
kawałki ananasów w soku po odsączeniu szczypta pieprzu
Do średniej wielkości miski wrzuć pokrojone składniki. Połącz z sosem barbecue, miodem, sokiem i kawałkami mięsa. Na końcu dodać pieprz. Odstaw wszystko na 24 godziny do lodówki. Nabijać na przemian: mięso, paprykę i kawałki ananasa. Rozgrzać grilla i grillować szaszłyki 4-6 minut z każdej strony, odwracając i polewając marynatą.
Cytrynowy kurczak gotowy! Smacznego 🙂