Czas przygotowania: 20 minut
½ kg wołowiny pokrojonej w paski ( antrykot lub rostbef)
¼ cebuli pokrojona w piórka
½ zielonej papryki pokrojonej w paski
½ czerwonej papryki pokrojonej w paski
świeża limonka
4 tortille
4 łyżki śmietany
4 łyżki sosu salsa
przyprawa do fajity
1 łyżka chili w proszku
1 łyżeczka cuminu
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki soli czosnkowej
2 łyżki wody
Grilla rozgrzać do 200°C. W dużym naczyniu wymieszać mięso, cebulę, paprykę i przyprawę do fajity. Na grill stawiamy żeliwną patelnię i czekamy aż się nagrzeje. Następnie nakładamy mięso z cebulą, później paprykę. Smażymy około 10-15 minut podlewając marynatą ( sok z limonki, śmietana, sos salsa, chili w proszku, cumin, oregano, sól czosnkowa i woda). Pod koniec smażenia mięso solimy. Tortillę podgrzewamy z obu stron, aż będzie chrupka.