Grille gazowe Broil King w Warszawie
czwartek, 01 września 2016
przez PolGrill
Grille gazowe w Warszawie. Zgodnie z zapowiedziami nasze sezonowe stoiska przedstawiające grille gazowe kanadyjskiej firmy Broil King w Warszawskiej Domotece na Targówku oraz w Parku Handlowym Janki k/Warszawy są od dziś nie czynne. W galeriach tych ponownie spotkamy się w kwietniu 2017 roku, by pochwalić się atrakcyjną ofertę przedstawiającą nowe grille gazowe Broil King. Cały
- Opublikowane w Lifestyle, Wszystko o grillach
Historia wędzonych kiełbas
piątek, 13 grudnia 2013
przez PolGrill
Ludzie na całym świecie od wieków robili i zjadali z przyjemnością wędzone kiełbasy, w związku z tym ich historia jest niezwykle długa. Początkowo były palone przez znaczny okres czasu, po to aby zakonserwować mięso, które podczas wysokich temperatur szybko się psuło. Najlepszym sposobem stało się , więc opalanie nad ogniem. Po upływie lat w okresie,
- Opublikowane w Lifestyle
Wędzona szynka w sokach owocowych i cukrze brązowym
wtorek, 10 grudnia 2013
przez PolGrill
Czas przygotowania: 30 minut Czas wędzenia: 10 godzin Gotowe w: 10 godzin 30 minut Wydajność: 15-25 porcji Składniki: 1 szynka 1 litr soku jabłkowego 1 litr soku ananasowego 1/3 szklanki syropu wiśniowego + trochę do skropienia 1 szklanka brązowego cukru + trochę do posypania Przygotowanie: Usuń z szynki nadmiar skóry i zbędnego tłuszczu, ale
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Nowe paliwo do grillo wędzarni – Pellet
sobota, 07 grudnia 2013
przez PolGrill
Pellet to wyselekcjonowane zrębki z drzew liściastych, które zostały sprasowane pod dużym ciśnieniem w kontrolowanej temperaturze przyjmując konsystencję granulatu. Dzięki temu procesowi obróbki uzyskano wysokoenergetyczny granulat całkowicie wolny od kwasów, gazów i żywic, które powstają w procesie spalania. Pellet doskonale nadaje się do wędzenia i grillowania, ponieważ dym powstający przy jego spalaniu jest bardzo czysty,
- Opublikowane w Wszystko o grillach