Cytrynowy Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 łyżka soku cytrynowego 3 łyżki miodu ½ kg schabu bez kości ¼ szklanki włoskiego sosu sałatkowego ½ zielonej papryki pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki pokrojonej na kawałki ½ szklanki sosu barbecue kawałki ananasów w soku po odsączeniu szczypta pieprzu Do średniej wielkości miski wrzuć pokrojone
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Łosoś Grillowany Na Cedrowej Desce
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Planking Czas przygotowania: 60 minut Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiowi, rybom jak i mięsu. Ważne: Deskę można również zanurzyć w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Ogniste Burgery Wołowe
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie bezpośrednie Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 kg chudej, mielonej wołowiny 1 łyżeczka kminku 2 zgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 zgniecione papryczki jalapeño 8 bułek ¾ szklanki startego sera Cheddar ¼ szklanki posiekanej kolendry Do dużej miski wrzuć mięso, wszystkie przyprawy i starty ser. Delikatnie wymieszaj składniki palcami. Uformuj
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Jabłkowy Schab Wieprzowy
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie (Metoda tacki) Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 ząbek posiekanego czosnku 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka czarnego pieprzu, świeżo zmielonego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek ¼ szklanka octu jabłkowego ½ soku jabłkowego 1,5 kg
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Soczysty Kurczak
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Metoda: Grillowanie pośrednie Czas przygotowania: 10 minut Ściekający tłuszcz cały czas nawilża kurczaka podczas pieczenia. Aby ułatwić sobie zadanie przyrządzenia potrawy, użyj specjalnego stojaka do kurczaka. 1 cały kurczak 1 puszka piwa 2 łyżki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 3 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki 2 łyżki oliwy z oliwek Usuń tłuszcz i wypatrosz
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Sos Jack Daniels Whiskey
piątek, 29 marca 2013
przez PolGrill
Sos Jack Daniels idealny do ryb, steków, kurczaka i żeberek oraz grillowanych warzyw. Idealny jako glazura do dań z grilla i sos do polewania. Składniki: 1 ząbek czosnku 1 szklanka soku ananasowego 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki gotowego sosu (marynaty) teriyaki 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 2/3 szklanki brązowego cukru 3 łyżki
- Opublikowane w Przepisy na grilla
- 1
- 2