Wędzenie serków Capri – doskonała włoska uczta w twoim domu
wtorek, 20 lutego 2024
przez Jarek
Wędzony ser Capri, pochodzący z malowniczej włoskiej wyspy, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jego delikatny smak i kremowa konsystencja czynią go doskonałym składnikiem wielu dań, ale co najważniejsze – samodzielne wędzenie tego sera w domowych warunkach może dostarczyć ci niezapomnianych chwil kulinarnej rozkoszy. Przekonajmy się, dlaczego wędzenie serków Capri własnoręcznie jest lepsze niż kupno gotowego
- Opublikowane w Przepisy na grilla, Przepisy na wędzarnie
Wędzarnia do ryb i mięsa- Czy warto mieć ją w swoim domu?
niedziela, 18 września 2022
przez PolGrill
Wędzarnia do ryb i mięsa — czy warto mieć ją w swoim domu? Przygotowywanie posiłków w domu pochłania dużo energii. Jednak z odpowiednimi urządzeniami staje się przyjemne i lekkie. Jeśli cenisz niezależność podczas gotowania, zdecyduj się na zakup profesjonalnej wędzarni lub grilla 2 w 1, który łączy w sobie możliwość grillowania oraz wędzenia mięsa i
- Opublikowane w Lifestyle, Wszystko o grillach
Wędzarnie domowe
niedziela, 13 listopada 2016
przez PolGrill
Czas na domowe wędzenie. W naszym sklepie oferujemy szeroki asortyment wędzarni, które z powodzeniem sprawdzą się podczas domowego wędzenia. Wędzarnie domowe dzielimy na te, w których czysty dym wędzarniczy i temperaturę podczas wędzenia uzyskujemy dzięki elektrycznym grzałkom kontrolującym cały proces oraz te, które do produkcji dymu i temperatury wykorzystują gazowe palniki. W sklepach dostępne są
- Opublikowane w Lifestyle, Przepisy na wędzarnie
Świąteczne Wędzenie
niedziela, 15 grudnia 2013
przez PolGrill
Do świąt Bożego Narodzenia już tylko 10 dni, dlatego jeśli chcemy, aby na naszym świątecznym stole gościły dobre, pachnące i świeże wędliny musimy się pospieszyć. Każdy z nas jest wstanie przygotować mięso do wędzenia domowym sposobem, które będzie pozbawione konserwantów i ulepszaczy dodawanych zwykle przez producentów wędlin. Przygotowywane przez nas domowym sposobem mięsa będą z pewnością
- Opublikowane w Przepisy na wędzarnie
Historia wędzonych kiełbas
piątek, 13 grudnia 2013
przez PolGrill
Ludzie na całym świecie od wieków robili i zjadali z przyjemnością wędzone kiełbasy, w związku z tym ich historia jest niezwykle długa. Początkowo były palone przez znaczny okres czasu, po to aby zakonserwować mięso, które podczas wysokich temperatur szybko się psuło. Najlepszym sposobem stało się , więc opalanie nad ogniem. Po upływie lat w okresie,
- Opublikowane w Lifestyle