Pierś z indyka grillowana ze świeżymi liśćmi szałwii
czwartek, 28 listopada 2013
przez PolGrill
Składniki: 3 łyżki stołowe świeżo wyciskanego soku z cytryny 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 28 liści świeżej szałwii 4 połówki piersi z indyka (bez skóry i kości) 3 łyżki stołowe masła 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra-virgin 2 połówki cytryny Sól morska Świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Wymieszać sok z cytryny, 3
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Grillowanie na wysokim poziomie
czwartek, 28 listopada 2013
przez PolGrill
Grillowanie zostało tradycją Białego Domu za czasów Thomas’a Jefferson’a. Trzydziesty szósty prezydent Stanów Zjednoczonych zaczął swoją przygodę z grillowaniem w Białym Domu od przyrządzenia żeberek z grilla w stylu Texas. Jimmy i Rosalyn Carter natomiast gościli na swoim pikniku z pieczeniem świniaka około 500 osób w tym także zagranicznych dygnitarzy. Ronald i Nancy Reaganowie także
- Opublikowane w Lifestyle
Jesienne grillowanie
sobota, 05 października 2013
przez PolGrill
Chłodne wieczory, szybko zapadający zmierzch to znaki zbliżającej się jesieni. Mimo to wielu z nas nie rezygnuje jeszcze z grillowania i wykorzystuje każdą okazję do spotkań w gronie znajomych przy grillu. Szczególnie teraz możemy docenić zalety grilli gazowych Broil King, oraz wygodę z ich korzystania. Dzięki temu, że w grillach Broil King zastosowano nowoczesne zapalarki
- Opublikowane w Lifestyle
Stylowe i kolorowe grillowanie?
wtorek, 30 kwietnia 2013
przez PolGrill
Lotus Grill ® w rozmiarze XL to propozycją dla tych, którzy kochają barbecue a każdą wolną chwilę świętują z przyjaciółmi. Ta nowa wersja Lotus Grilla® o większych rozmiarach i dłuższej średnicy rusztu – 43,5 cm pozwala na jednoczesne grillowanie nawet do kilkunastu porcji mięsa, warzyw lub ryb. Już nie musisz decydować kogo z przyjaciół zaprosisz –
- Opublikowane w Wszystko o grillach
Szaszłyki z rybą
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Szaszłyki z rybą Składniki: 80 dag fileta z dorsza sól i pieprz sok z cytryny kolorowe papryki 6 łyżek oliwy starta skórka z cytryny Umyj rybę, osusz i pokrój na kawałki, przełóż do miski, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj. Umyj i oczyść papryki, pokrój je na kawałki. Na szpadki nadziewaj na
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Dobre rady na wiosennego grilla
środa, 24 kwietnia 2013
przez PolGrill
Grillowanie to nowa forma przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych dań, spożywanych przy stole w domu. To też znakomita okazja, do delektowania się kiełbaskami i mięsem, wypoczynku w gronie rodziny i przyjaciół. Tradycja grillowania przywędrowała do nas zza oceanu i na dobre zadomowiła się w polskiej kulturze, stając się jedną z
- Opublikowane w Lifestyle
Grillowane żeberka
sobota, 20 kwietnia 2013
przez PolGrill
Porcja dla 6 osób – Czas przygotowania 0:10 Ruszt do żeberek ( akcesoria numer 50415) jest doskonałym narzędziem, które warto mieć. W innej sytuacji, spróbuj oprzeć żeberka o siebie pod kątem. 1 ½ kg żeberek wieprzowych 1 szklanka ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka wody 1/3 szklanki sosu worcestershire 1 łyżka chili w proszku
- Opublikowane w Przepisy na grilla
- 1
- 2