Ludzie na całym świecie od wieków robili i zjadali z przyjemnością wędzone kiełbasy, w związku z tym ich historia jest niezwykle długa. Początkowo były palone przez znaczny okres czasu, po to aby zakonserwować mięso, które podczas wysokich temperatur szybko się psuło. Najlepszym sposobem stało się , więc opalanie nad ogniem. Po upływie lat w okresie, w którym wynaleziono lodówki i zamrażarki, wędzona kiełbasa stała się delikatnością wyłącznie przez jej zadymiony posmak. Obecnie jest uznawana jako przekąska sama w sobie lub składnik zup, mięs duszonych z jarzynami i innych posiłków. Chociaż wędzona kiełbasa jest ogólnodostępna w sklepach, wielu amatorów i zawodowych szefów kuchni woli uczyć się jak wędzić ją samemu, po to żeby wydobyć jej wyjątkowy i unikatowy smak oraz zapach. W związku z tym można przygotować ją na wiele sposobów i najlepiej wypracować swój własny, tak by odpowiadał w pełni naszym wymaganiom smakowym i aby historia wędzonych kiełbas trwała nadal.
- Strona główna
- Grille
- Akcesoria do grilla
- Wędzarnie domowe
- Parasole grzewcze
- O grillach
- Kontakt