Jeśli na Twoim tarasie lub w letniej altanie już stanął profesjonalny grill Broil King, to teraz czas na to, by nauczyć się obsługi urządzenia i czerpać optymalną przyjemność z grillowania w ogrodzie. A jest to możliwe. Decydując się na zakup grilla Broil King, możesz zapomnieć o długim rozpalaniu oraz dokuczliwym dymie. Czas na prawdziwą grillową rewolucję!
Zaczynasz swoją przygodę z grillem Broil King? Sprawdź, jak grillować karkówkę, kurczaka, kiełbasę i burgery.
Letnie grillowanie z Broil King — dlaczego dobry grill na znaczenie?
Jeśli kiedykolwiek obsługiwałeś grilla i przygotowywałeś na nim dania mięsne, ryby lub warzywa, z pewnością wiesz, że to zadanie wymaga pewnego wyczucia i umiejętności kulinarnych. Oczywiście grillowanie to również czas, ale mija on przyjemne pod warunkiem, że nikomu w brzuchu nie burczy 😉
Decydując się na zakup profesjonalnych grilli od marki Broil King, z całą pewnością ten obraz ulegnie rozmyciu. Urządzenia wielofunkcyjne grillują same i możemy to stwierdzić z pełną odpowiedzialnością. Nowoczesna technologia ułatwia przygotowywanie dań, skraca czas niezbędny do pieczenia i znacznie zwiększa możliwości kulinarne. A zatem inwestycja w grille od marki Broil King to decyzja słuszna, która zaowocuje różnorodnością na stole. Sprawdź, jak grillować poszczególne rodzaje mięsa, by były one aromatyczne i smaczne.
Jak grillować karkówkę?
Przygotuj kilogram świeżej karkówki. Pokrój ją na plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie przygotuj ulubioną marynatę. Wlej do woreczka oliwę z oliwek i dodaj do środka mieszankę przypraw. Następnie do jego wnętrza włóż przygotowane wcześniej mięso. Zawiąż woreczek i wymieszaj wszystko dokładnie. Tak przygotowane mięso pozostaw na całą noc w lodówce.
Kolejnego dnia umieść karkówkę na rozgrzanym ruszcie grilla. W rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku odczekaj 10 minut i następnie przewróć plastry na drugą stronę. Po 20-25 minutach mięsko powinno być gotowe do podania.
Jak grillować kurczaka?
Filet z kurczaka to delikatne i pyszne mięso drobiowe. Pokrój go na drobniejsze kawałki — od Ciebie zależy, czy będzie to kostka 2 cm x 2 cm, czy też plastry. Umyte i obsuszone mięso skrop delikatnie oliwą z oliwek. Dodaj ulubione przyprawy. Może to być np. sól, pieprz i słodka papryka. Taki zestaw w zupełności wystarczy. Na grillu gazowym pierś z kurczaka powinna być gotowa do podania po ok. 15-20 minutach.
Jak grillować kiełbasę?
Kiełbasa z grilla to szybkie i bardzo popularne danie. Aby przygotować ją na grillu gazowym Broil King, potrzebujesz dosłownie kilku minut. Zanim jednak trafi na ruszt, poporcjuj ją odpowiednio. Możesz na przykład przekroić kiełbasę na mniejsze kawałki i naciąć skórkę równomiernie w poprzek. Następnie ułóż ją na ruszcie. Co kilka minut przełóż mięso na drugą stronę, by nie było przypalone. Po 15 minutach kiełbasa będzie zarumieniona i gotowa do serwowania.
Jak grillować burgery?
Burgery to płaskie kotlety z mięsa mielonego. Możesz je przygotować samodzielnie w domu lub kupić gotowe. Zarówno pierwsze, jak i drugie układa się na ruszcie specjalną, szeroką łopatką. Czy wiesz, że przyciskanie burgerów do powierzchni rusztu sprawia, że wyciekają z nich soki? Z tego powodu lepiej unikać takich ruchów. Burgery najczęściej potrzebują 4-5 minut do idealnego wypieczenia mięsa z każdej strony.
Podsumowanie: z profesjonalnym grillem Broil King przygotowanie jedzenia jest łatwe i przyjemne!
Wykorzystaj potencjał profesjonalnych i solidnych grilli Broil King. To właśnie one są łatwe w obsłudze. A do tego z szybko wyregulujesz temperaturę w piekarniku, a soki, które ociekają z mięsa, zostaną odprowadzone do specjalnego pojemnika. W połączeniu z unikalnym designem z łatwością osiągniesz optymalny poziom zadowolenia, a Twoi goście będą chętnie grillować w Twoim towarzystwie!
Poznaj urządzenia marki Broil King, by grillowanie w ogrodzie stało się czystą przyjemnością! Skontaktuj się z nami. Chętnie odpowiemy na Twoje pytania i pomożemy Ci dobrać idealnie urządzenie do Twoich potrzeb.