Generator Dymu Bradley Smoker
Żeby wędzić doskonałe i zdrowe mięsa, ryby czy sery nie musimy od razu kupować całej wędzarni, a zaopatrzyć się jedynie w generator dymu Bradley Smoker i zamontować go do dowolnej komory, w której zamierzamy wędzić. Możemy zamontować generator w starej szafce, lodówce lub wykonać komorę wędzarni sami według własnego projektu. W generatorze znajduje się grzałka o mocy 125 W, która podgrzewa brykiet do temperatury wystarczającej aby tlił się i nasycał dymem komorę wędzenia, a co za tym idzie również wędzone przysmaki. Jeden krążek spala się przez ok.20 minut, po czym zostaje zepchnięty z grzałki, a na jego miejsce przesuwa się kolejny. Brykiety umieszczamy w specjalnym podajniku, w którym możemy umieścić ok.25 krążków. W komorze wędzenia musimy wyciąć otwór o średnicy ok 11 cm. przez który wsuniemy grzałkę podajnika brykietów do wnętrza. Komora wędzenia powinna posiadać regulacyjny otwór w górnej części dzięki któremu uzyskamy cyrkulację dymu w jej wnętrzu. Ważne jest abyśmy kontrolowali temperaturę wewnątrz komory wędzenia, dlatego powinniśmy zamontować w drzwiach termometr lub zastosować termometr z sondą, która wskaże temperaturę panującą wewnątrz wędzonych potraw.
Kupując generator dymu Bradley Smoker powinniśmy stosować brykiety Bradley bisquits przeznaczone do spalania na grzałce, które wyprodukowane są z wyselekcjonowanych zrębek drewna liściastego sprasowanych w kontrolowanej wartości ciśnienia i gęstości. Dzięki temu brykiety są wolne od powstających podczas spalania gazów, kwasów i żywic, które w tradycyjnych wędzarniach są powodem zniekształcenia smaku i jakości wędzonych produktów.
Genertor dymu oraz brykiety Bradley Bisquits możecie zakupić na www.broilkingwarszawa.pl
www.polgrill.pl , www.sklep.polgrill.pl
Zapraszamy