Zestaw do grillowania podudzi składa się z wieszaka oraz prostokątnej misy. Na wieszaku możemy zawiesić 12 przyprawionych podudzi (tzw. pałek) oraz kilka skrzydełek. W misie umieszczamy ulubione warzywa i przyprawy. Grillowanie podudzi w pozycji wiszącej zapobiega ich przywieraniu do rozgrzanego rusztu, sprawiając, że skórka podudzia jest chrupiąca, a mięso w środku soczyste. Umieszczone w misie przyprawy parując wchłaniają się w mięso nadając mu charakterystyczny aromat. Dzięki zastosowaniu zestawu grillujemy metodą pośrednią, co sprawia, że grillowanie staje się jeszcze łatwiejsze i przyjemne, a my możemy zaskoczyć gości smaczną potrawą. Zestaw doskonale nadaje się do postawienia w piekarnikach wszystkich modeli grilli Broil King.
Zestaw wyposażony jest w uchwyty, dzięki którym przy pomocy sylikonowych rękawic możemy go zdjąć z rozgrzanego rusztu i postawić na desce bezpośrednio na stole.
Smacznego!