Zrobił grilla w pociągu!
sobota, 24 maja 2014
przez PolGrill
Za oknami coraz cieplej, zaczyna się sezon grillowania. Z pewnością mało kto może poszczycić się na własnym podwórku takim grillem, jaki zbudowali ich miłośnicy zajmujący się na co dzień projektowaniem krajobrazu w Rosji. Niesamowity grill w kształcie lokomotywy powstał w wiosce Deulina, 200km od Moskwy. Czterotonowa lokomotywa wraz z grillem została zbudowana ze starych części od samochodów,
- Opublikowane w Lifestyle
Kolejny Amerykański Super Grill
sobota, 19 kwietnia 2014
przez PolGrill
Ameryka, to kolebka grillowania. Nic więc dziwnego, że amerykanie przodują w budowie najdziwniejszych i największych grilli na naszej planecie. Dzis prezentujemy kolejny z serii Maxi ” Super Grill”. Wykonany na bazie cysterny grill to prawdziwe cacko do grillowania dla praktycznie nieograniczonej ilości biesiadników.
- Opublikowane w Lifestyle, Wszystko o grillach
Mistrz kuchni zdradza sekret idealnego grillowania mięsa
wtorek, 11 marca 2014
przez PolGrill
Podstawą do przyrządzenia pysznego mięsa jest przede wszystkim marynata. Dzięki niej nawet najprostsza kaszanka czy kiełbasa mogą nabrać nowego niepowtarzalnego smaku. Od czego więc zacząć? Marynatę powinniśmy przygotować przynajmniej dzień przed grillowaniem. Jeśli zdecydujemy się na standardową marynatę do mięsa, najlepiej jest wykorzystać głownie suszone zioła, które wcześniej zaparzamy wrzątkiem by oddały swój smak i aromat. Kolejnym
- Opublikowane w Wszystko o grillach
Mistrz grillowania – kiełbasa z grilla z serem i boczkiem
poniedziałek, 03 marca 2014
przez PolGrill
Kiełbasa z grilla to najpopularniejsza potrawa wykonywana na polskich grillach. Dlatego też pokażemy Wam jak mistrz grillowania ją przygotowuje. Potrzebne składniki: kiełbasa grillowa żółty ser wędzony boczek przyprawa do grilla ketchup łagodny lub ostry w zależności od preferencji smakowych Sposób przygotowania: Zaczynamy od podzielenia kiełbasek na porcje i pozacinania do połowy grubości w odstępach około
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Brazylijski karnawał w Rio de Janeiro
sobota, 01 marca 2014
przez PolGrill
Brazylijski karnawał to nie spotykana nigdzie na świecie kilkudniowa fiesta, w której uczestniczy cały naród i przybyli z tej okazji goście. Szczególnie wyjątkowo przebiega on w Rio de Janeiro, gdzie w dniu wczorajszym klucze od miasta zostały tradycyjnie przekazane przez burmistrza „Królowi MOMO”, który rozpoczął wielką karnawałową zabawę. W mieście przez pięć najbliższych dni i
- Opublikowane w Lifestyle
Grille amerykańskie maxi
piątek, 21 lutego 2014
przez PolGrill
Amerykanie uwielbiają grillowanie, dlatego prześcigają się w budowie i prezentacji różnego rodzaju urządzeń do grillowania. Nic dziwnego, że właśnie grille amerykańskie należą do najdziwniejszych i największych na świecie. Tym razem przedstawiamy największy mobilny grill amerykański na świecie obsługujący duże plenerowe imprezy. Ciekawe czy taki grill sprawdził by się w polskim plenerze. <<Zobacz nieco mniejsze
- Opublikowane w Lifestyle
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
środa, 05 lutego 2014
przez PolGrill
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej Szaszłyki to jedna z najbardziej popularnych potraw grillowanych na większości spotkań i przyjęć przy grillu. Dzieje się tak zapewne dla tego, że jest to potrawa nie wymagająca dużo czasu, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Można ją przygotować bardzo szybko, szczególnie wtedy gdy zaskoczą nas nieprzewidziani goście. Dobrze zgrillowane szaszłyki będą zawsze atrakcją
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Sorry, taki mamy klimat!
poniedziałek, 03 lutego 2014
przez PolGrill
Sorry, taki mamy klimat ! Zimowy grill, nic prostszego! My zawsze jesteśmy przygotowani nawet na taką aurę! Sorry, taki mamy klimat to ostatnio bardzo popularny tekst dedykowany wszystkim, którzy nie lubią zimy i związanych z tym utrudnień. Jednak jak widać grill gazowy Broil King nawet w takich okolicznościach doskonale sprawdzi się i zaskoczy smacznymi grillowanymi
- Opublikowane w Lifestyle
Grillowany stek z tuńczyka
niedziela, 02 lutego 2014
przez PolGrill
Grillowany stek z tuńczyka Składniki: 6 steków z tuńczyka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju słonecznikowego Pietruszka Bazylia Cytryna Przygotowanie: Wymieszać sos, musztardę, cukier i olej Powstałą marynatą polewać steki tuńczyka i dokładnie je obtoczyć Przykryć i postawić w chłodnym miejscu na ok 1,5 godziny. Moczyć cedrową deskę
- Opublikowane w Przepisy na grilla
Broil King atrakcją zimowego wypoczynku
wtorek, 28 stycznia 2014
przez PolGrill
Grill Broil King atrakcją zimowych ferii Rozpoczęły się już ferie zimowe w polskich szkołach. Jak zwykle poszczególne województwa mają przerwy w różnych terminach, ale najważniejsze dla naszych pociech jest to, że wreszcie spadł śnieg i w całej Polsce zrobiło się biało. W górach panują doskonałe warunki do uprawiania sportów zimowych, ale w pozostałych rejonach naszego
- Opublikowane w Lifestyle