Grille Broil King KEG
Grille węglowe Broil King KEG popularnie nazywane “Kamado” mogą służyć jako wędzarka, grill lub piec. Są szczególnie polecane do wolniejszego grillowania i wędzenia. Zbudowane są w kształcie dużego jaja wykonanego ze stali o podwójnych izolowanych ścianach. Taka skorupa, doskonale kumuluje ciepło, które rozprowadzane jest równomiernie wewnątrz urządzenia.
Wydajność godna mistrza
Grille Broil King KEG charakteryzują się bardzo dużą wydajnością, a jedna dawka węgla drzewnego wystarcza do grillowania nawet przez 6 do 8 godzin. Grillowanie pośrednie i bezpośrednie oraz wędzenie to podstawowe funkcje grilli Broil King KEG, ale doskonale sprawdzają się też w przypadku pieczenia pizzy, chleba czy ciast. Izolowana stalowa powłoka w kształcie jaja posiada doskonałe właściwości termiczne, kumulując ciepło wewnątrz dzięki czemu możemy w grillu osiągać temperatury nawet do 450 0 C. Kontrola cyrkulacji powietrza wewnątrz piekarnika grilla jest zapewniona dzięki precyzyjnemu systemowi, na który składają się regulowane otwory wentylacyjne umieszczone w pokrywie i dolnej części piekarnika grilla.
“Kamado” Japoński styl grillowania
Nazwa „Kamado” w rzeczywistości pochodzi z języka japońskiego i oznacza w wolnym tłumaczeniu „miejsce na kocioł gliniany”. Określenie to stało się ogólnym terminem dla stylu grillowania w grillach o kształcie dużych jaj ceramicznych i stalowych. Konstrukcja sprawia, że grille Broil King KEG zapewniają bezpieczeństwo użytkowania i są bezpieczne również dla dzieci, ponieważ ich zewnętrzna powierzchnia nie nagrzewa się tak jak w innych grillach. Skorupa w kształcie jaja wymusza naturalny obieg temperatury wewnątrz grilla, sprawiając, że grill jest równomiernie rozgrzany, a znajdujące się na rusztach potrawy są opiekane równo z każdej strony. Najlepiej do grillowania używać wysokokalorycznego węgla drzewnego, którego naturalny aromat możemy uzupełnić akcentami smakowymi z wiórków różnego rodzaju drzew wędzarniczych.
W tym roku w ofercie firmy Broil King znajdą się trzy modele grilli Kamado KEG
Grill Broil King KEG 5000
Grill Broil King KEG 5000 spełnia nieograniczone wymagania kulinarne. Zawiera w sobie wszystko, co charakteryzuje grill idealny. Jest wędzarnią, grillem i tradycyjnym piecem w jednym, a wysoka staranność i jakość wykonania niesie za sobą kolejne walory – niezawodność, estetykę i gwarancję na lata. Wyposażony w demontowane półki boczne, umożliwia zyskanie dodatkowej przestrzeni roboczej. Specjalny aromatyzer pozwala na grillowanie metodą pośrednią oraz ułatwia wędzenie w niskich temperaturach. Możecie bardzo łatwo przygotować ulubione potrawy, od tradycyjnych steków, ryb i warzyw po wyszukane i wyrafinowane dania.
Grill Broil King KEG 4000
Grill Broil King Keg 4000 to pierwszy model jaki firma produkuje już od wielu lat. Jest to bardzo wydajny grill w stylu konwekcji, który daje wyjątkowe wyniki w grillowaniu. W przeciwieństwie do większości ceramicznych grilli, korpus Broil King Keg 4000 wykonany jest z podwójnych ścianek, z wytrzymałej wysokiej jakości stali, wypełnionych izolacją. Broil King KEG 4000 jest wędzarnią, grillem i tradycyjnym piecem w jednym.
Grill Broil King KEG 2000
Grill Broil King KEG 2000 to nowa uproszczona wersja grilla węglowego umożliwiającego grillowanie w japońskim stylu konwekcyjnym „Kamado”. Spełnia on oczekiwania entuzjastów i zwolenników grillowania węglowego. Jest to bardzo wydajny grill w stylu konwekcji, który daje wyjątkowe wyniki w grillowaniu. W przeciwieństwie do większości ceramicznych grilli, korpus grilla Broil King KEG 2000 wykonany jest z podwójnych ścianek, z wytrzymałej wysokiej jakości stali, między którymi umieszczono izolację.
Akcesoria do grilli KEG
o grilla Warto też skorzystać z proponowanych akcesoriów do grillowania dedykowanych do serii grilli Broil King KEG. Ułatwią one bieżącą obsługę grilla i zapewnią grillowanym potrawom właściwe warunki do pieczenia.