Karkówka z grilla z jogurtem

przez / środa, 29 Maj 2013 / Opublikowane Przepisy na grilla
Karkówka z grilla - PolGrill

Składniki:

    • Karkówka
    • ostra papryka
    • słodka papryka
    • jogurt naturalny
    • bazylia (najlepiej świeża)
    • czosnek
    • sól
    • pieprz.

    Karkówka z grilla przygotowanie:

    Karkówkę kroimy na plastry, solimy i odkładamy. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy po 2 łyżeczki każdej papryki, wyciskamy do środka 3 ząbki czosnku, na jak najmniejsze kawałeczki drzemy bazylię i również wrzucamy do jogurtu. Do tego jeszcze dodajemy łyżeczkę pieprzu. I mieszamy.

    Karkówkę układamy w naczyniu i dokładnie polewamy gotowym jogurtem, tak by obtoczył całe mięso. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Po jakichś 3 godzinach można wrzucać na ruszt, ale najlepiej, żeby mięso poleżało przez całą noc z resztą składników.

    Wrzucać na mocno nagrzany grill i pilnować, żeby nic się nie przypaliło.

    Dodaj komentarz


    6 − dwa =

    DO GÓRY